2020. október 22. - Előd

Vannak vesztesei a béremelésnek

Az egészségügyi szakdolgozók, a háziorvosok vagy a szociális szektorban tevékenykedők a vesztesei a kormány által a következő években tervezett egészségügyi béremelésnek - mondta keddi online is követhető sajtótájékoztatóján Hohn Krisztina, az LMP parlamenti frakciójának tagja.
2020. október 6. kedd 12:18 - HírExtra

A politikus közölte: az LMP egyetért az orvosi jövedelmek növelésével, de az erről szóló törvényjavaslat sokakról megfeledkezik.
    
Rendezni kell az ápolói béreket is - hangsúlyozta, hozzátéve: az elmúlt időszak bérkorrekciója kicsi volt ahhoz, hogy megállítsa az elvándorlást.
    
Az időseket ápolók még rosszabb helyzetben vannak, holott gyakran sem a munkájuk, sem a végzettségük nem tér el a kórházban, ágy mellett dolgozókétól. A szociális szektorban dolgozókra is igen nagy terhet rótt a koronavírus-járvány - mondta.
    
Hohn Krisztina ezért azt sürgette: a kormány rendezze a szociális szektorban dolgozók bérét és egységesítse az egészségügyi és szociális bértáblát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását