2024. március 19. - József, Bánk

3 különleges konyhai eszköz ajándékba

A tökéletes ajándék megtalálása komoly fejtörést szokott okozni. Főleg akkor, ha már mindene megvan az ünnepeltnek, de mégis szeretnénk valami különlegeset ajándékozni. Ilyenkor célszerű tematikusan végiggondolni, hogy az ajándékozottnak milyen az életmódja, mivel foglalkozik legszívesebben és mi érdekli leginkább.
2022. január 21. péntek 17:41 - HírExtra

Most három különleges ajándékötletet mutatunk be, melyekkel azokat lephetjük meg, akik szeretnek a konyhában ténykedni, de már jól felszerelt a háztartásuk és nehéz nekik újdonsággal előrukkolni. 

Kenyérmintázó a kenyérsütés szerelmeseinek

A fából készült ajándéktárgyak nagy népszerűségnek örvendenek, hisz a fa természetessége és szépsége kevés embert nem ejt ámulatba. A fa tárgyakat egyre többen előnyben részesítik a műanyagokkal szemben, így ajándékozáskor is érdemes a természetességet szem előtt tartani. 

A fa konyhai eszközök nem számítanak ritkaságnak, hisz mindenkinek van legalább egy fa vágódeszkája. Viszont ajándékozáskor törekszünk a különleges darabok kiválasztására, ami passzol az ajándékozott személyiségéhez. Ha az ünnepeltnek a kenyérsütés a hobbyja, akkor bizonyára felcsillan majd a szeme, ha egy fa markolatú kenyérmintázót kap ajándékba, amivel a legegyedibb motívumokat vághatja a kenyérbe. 

Igazán egyedivé is tehető egy ilyen ajándék, hisz a fába egyedi motívumot, szöveget, monogramot lehet vésetni, ami fokozza a különlegességét és személyességét. 

Bizonyára a te fejedben is megfordult, hogy a babona szerint szúró, vágó eszközt ne ajándékozzunk. Még a kevésbé babonások sem szokták a sorsot kísérteni, mondván, mi van, ha mégis igaz? Ez azonban könnyen áthidalható, ha az éles ajándékokat „eladjuk” az ajándékozottnak 10 Ft-ért.

Növényi tejkészítő az egészséges táplálkozás híveinek

Ha az ajándékozottról tudjuk, hogy vegetáriánus, vagy laktózérzékeny vagy csak egyszerűen imádja a növényi tejeket, ráadásul még a konyhában is szívesen tevékenykedik, akkor meglephetjük egy praktikus kisgéppel, amivel saját maga készíthet növényi alapanyagú tejet.

A növényi tejeknek számtalan jótékony hatása van, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Változatosságot visznek az étkezésbe, hisz sokféle alapanyagból készíthetők. A legismertebbek a rizs, szója, zab, mandula és kókusztej.

A növényi tejkészítőnek köszönhetően nem csak az egészséges táplálkozásban segíted az ajándékozottat, hanem a pénztárcáját is kíméled, hisz a saját készítésű növényi tej sokkal kevesebbe kerül, mint a bolti verzió. Ráadásul a hozzávalók származása is ellenőrizhető, így adalékok, káros anyagok sem kerülnek bele a növényi italba. 

Fondue Szett a vérbeli vendéglátóknak

Ha olyan személynek keresünk ajándékot, aki szeret az otthonában társaságot fogadni és szereti barátait, rokonait különlegességekkel megvendégelni, akkor a fondue szett egy telitalálat. Annak ellenére, hogy szinte mindenki szeret az olvadt sajtba finomságokat mártogatni, mégis kevesen szerveznek fondue estet. Pedig soha nincs két egyforma fondue vacsora, hisz sokoldalúan variálhatók a mártogatni valók is és az olvasztott sajtok is. 

A fondue vacsorának az est hangulatára is nagy hatása van, hisz egy ilyen esten a társaság körbe üli az asztalt, így senki nem marad ki az est sztorijaiból. A házigazdának is kényelmes, hisz mindent előre el lehet készíteni, a vendégek társaságában pedig már nem kell a konyhába rohangálni. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását