2024. május 19. - Ivó, Milán

A mantra napja

Pénteken ünneplik a Krisna-hívők a Haré Krisna-mantra elterjesztőjének születésnapját. A Krisna-hívők úgy tartják, hogy a mantra zenés-táncos éneklését Csaitanja Maháprabhu, Krisna felhatalmazott inkarnációja terjesztette el több mint 500 évvel ezelőtt In
2008. március 20. csütörtök 17:19 - Hírextra
Csaitanja születésnapja alkalmából a hívők március 21-én, pénteken reggel hét órától a Csillaghegyi Krisna-templomban (III. kerület, Lehel utca 15-17.) ünnepi szertartáson vesznek részt, majd a mantra elterjesztőjéről szóló történeteket hallgatnak.

Ünnepségüket a Váci utcán folytatják 17 órától, zenés-táncos felvonulással, majd az ünnepelt tiszteletére készített lakoma elfogyasztásával ér véget az esemény a templomban - tájékoztatta a távirati irodát a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

A szív megtisztítását és lelki felemelkedést szolgáló Háre Krisna imának számos dallama létezik, a legismertebbek George Harrison dalaiban és a Hair című musicalben is hallhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását