2024. március 29. - Auguszta

Szabadulj meg gyorsan és könnyedén a koromtól

A szilárd tüzelésű fűtőberendezéseknek számos előnyük van. Azonban sok esetben elkerülhetetlen a kellemetlen korom eltüntetése, amely nem megfelelő eszközökkel valódi kínszenvedés lehet. Adunk néhány tippet, hogyan könnyítheted meg a dolgod.
2021. december 14. kedd 11:27 - HírExtra

Szilárd tüzelésű fűtőberendezések

Bár megoszlanak a szilárd tüzelésű fűtőberendezésekről a vélemények, mi azonban kiállunk a hasznos tulajdonságai mellett. Előnyük más berendezéssel szemben az, hogy a velük való fűtés rendkívül könnyű, és szinte sohasem szükséges javítani őket.

Azonban a fűtőanyag beszerzése, tárolása és pakolása során szinte elkerülhetetlen, hogy kezünk koromban ússzon. A korom pedig amit egyszer összefog, nagyon nehezen mosható le, különösen a ruhák tekintetében.

Szerencsére aggodalomra semmi ok, hiszen a fűtőberendezés koromtalanítása közben is lehet könnyű dolgunk, ha a megfelelő eszközöket és kiegészítőket használjuk.

Az otthoni tisztítókészletben mindenképpen legyen piszkavas, hamukihúzó, lapát és koromtalanítókefe. Ezenfelül a még nagyobb kényelem érdekében parázstálcát vagy alátétet is beszerezhetsz. Ezzel a garnitúrával garantáltan könnyebben és gyorsabban haladsz majd a kazán vagy a kandalló égéstermékének eltávolításában.

A Mentool kazán- és kéménykiegészítői segítségével könnyen, gyorsan és fáradalmak nélkül elvégezhető a koromtalanítás.

A rendszeres tisztítás fontossága

A fűtőberendezések bár minket szolgálnak azzal, hogy biztosítják a meleg hőmérsékletet otthonunkban, saját érdekünkben is fontos a rendszeres tisztításuk. A fűtőberendezés tisztasága befolyásolhatja a fűtőanyag éghetőségét és megfelelő áramlását.

Azonban nem érdemes hiú reményeket táplálni, hiszen a legalaposabb tisztítás ellenére is visszatérő vendég lesz a korom. Ha időben észleled a megjelenő fekete foltot, valamint a fűtőanyag lassabb égését, megakadályozhatod a nagyobb problémákat.

Gyors koromeltávolítás

Még mielőtt nekiállnál a létező összes tisztítóeszközzel a kandalló vagy kazán takarításának, először mérd fel a terepet! Ha a lerakódás mértéke nem egetrengető, egy koromtalanító kefével nekikezdhetsz a munkának.

Ha azonban makacsabb szennyeződéssel állsz szemben, próbáld ki a koromtalanítópor használatát. Ez a készítmény nemcsak eltávolítja, de meg is akadályozza a korom vastag lerakódását. Így egyfajta védőréteget is képez, azonban ez sem váltja ki teljes mértékben a rendszeres koromtalanítást.

Amellett, hogy a tisztítást megfelelő eszközök és készítmények segítségével érdemes végezni, a nagyobb hangsúly a rendszerességen van. Így elkerülhetőek az eltömődések, a kellemetlen és csúnya lerakódások, valamint a fűtőberendezés is jobban működik majd.

A Mentool honlapján számos fűtőberendezésekhez tartozó kiegészítő is elérhető. Válaszd a minőséget, a megbízhatóságot, és szerezz be mindent egy helyen, könnyedén!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását