Szabadulj meg gyorsan és könnyedén a koromtól

A szilárd tüzelésű fűtőberendezéseknek számos előnyük van. Azonban sok esetben elkerülhetetlen a kellemetlen korom eltüntetése, amely nem megfelelő eszközökkel valódi kínszenvedés lehet. Adunk néhány tippet, hogyan könnyítheted meg a dolgod.

Szilárd tüzelésű fűtőberendezések

Bár megoszlanak a szilárd tüzelésű fűtőberendezésekről a vélemények, mi azonban kiállunk a hasznos tulajdonságai mellett. Előnyük más berendezéssel szemben az, hogy a velük való fűtés rendkívül könnyű, és szinte sohasem szükséges javítani őket.

Azonban a fűtőanyag beszerzése, tárolása és pakolása során szinte elkerülhetetlen, hogy kezünk koromban ússzon. A korom pedig amit egyszer összefog, nagyon nehezen mosható le, különösen a ruhák tekintetében.

Szerencsére aggodalomra semmi ok, hiszen a fűtőberendezés koromtalanítása közben is lehet könnyű dolgunk, ha a megfelelő eszközöket és kiegészítőket használjuk.

Az otthoni tisztítókészletben mindenképpen legyen piszkavas, hamukihúzó, lapát és koromtalanítókefe. Ezenfelül a még nagyobb kényelem érdekében parázstálcát vagy alátétet is beszerezhetsz. Ezzel a garnitúrával garantáltan könnyebben és gyorsabban haladsz majd a kazán vagy a kandalló égéstermékének eltávolításában.

A Mentool kazán- és kéménykiegészítői segítségével könnyen, gyorsan és fáradalmak nélkül elvégezhető a koromtalanítás.

A rendszeres tisztítás fontossága

A fűtőberendezések bár minket szolgálnak azzal, hogy biztosítják a meleg hőmérsékletet otthonunkban, saját érdekünkben is fontos a rendszeres tisztításuk. A fűtőberendezés tisztasága befolyásolhatja a fűtőanyag éghetőségét és megfelelő áramlását.

Azonban nem érdemes hiú reményeket táplálni, hiszen a legalaposabb tisztítás ellenére is visszatérő vendég lesz a korom. Ha időben észleled a megjelenő fekete foltot, valamint a fűtőanyag lassabb égését, megakadályozhatod a nagyobb problémákat.

Gyors koromeltávolítás

Még mielőtt nekiállnál a létező összes tisztítóeszközzel a kandalló vagy kazán takarításának, először mérd fel a terepet! Ha a lerakódás mértéke nem egetrengető, egy koromtalanító kefével nekikezdhetsz a munkának.

Ha azonban makacsabb szennyeződéssel állsz szemben, próbáld ki a koromtalanítópor használatát. Ez a készítmény nemcsak eltávolítja, de meg is akadályozza a korom vastag lerakódását. Így egyfajta védőréteget is képez, azonban ez sem váltja ki teljes mértékben a rendszeres koromtalanítást.

Amellett, hogy a tisztítást megfelelő eszközök és készítmények segítségével érdemes végezni, a nagyobb hangsúly a rendszerességen van. Így elkerülhetőek az eltömődések, a kellemetlen és csúnya lerakódások, valamint a fűtőberendezés is jobban működik majd.

A Mentool honlapján számos fűtőberendezésekhez tartozó kiegészítő is elérhető. Válaszd a minőséget, a megbízhatóságot, és szerezz be mindent egy helyen, könnyedén!