2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP áfacsökkentést követel

Fidesz miatt lassan luxuscikk lesz a kenyér, de Tállai szerint az emberek nem éreznek semmit az inflációból - állítja az MSZP.
2021. december 1. szerda 14:36 - HírExtra

Az MSZP közleménye 

"Tállai András szerint még a válság alatt is lehet olyan politikát folytatni, hogy az emberek semmit se érezzenek a magas inflációból és a forint gyengüléséből. A valóságban azonban nap mint nap bebizonyosodik, hogy a Fidesz erre képtelen, ugyanis szerdától tovább emelkedik a gabona és a liszt ára, ami miatt még többet kell majd fizetni az üzletekben a kenyérért. 

Az lehet, hogy a NER luxusát élvező Tállai államtitkár és társai nem érzékelnek semmit az inflációból és nem zavarja őket, ha felmegy a - Mészáros esküvőn felszolgált - homár-mangó crème fraîche, a fésűkagyló-wakame vagy a polipsaláta ára, de Magyarországon rengeteg embernek már 1 kg kenyér is luxuscikknek fog számítani. Ráadásul még a 200 ezer forintos minimálbér sem fog érdemi segítséget jelenteni a legkisebb bérért dolgozóknak, ha a kormány nem lép fel végre az elszabaduló árak ellen, ugyanis a minimálbér-emelés jelentős részét elviszi az infláció. 

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal. 

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen! 

A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken! Azonban ismerjük a Fideszt ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát az élelmiszerárak csökkentésére."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását