2022. december 7. - Ambrus

Nagy dolog a Giro Kaposvárra érkezése

Óriási eredménynek tartja Kaposvár polgármestere azt, hogy a somogyi megyeszékhely is helyszíne lesz a jövő évi, 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenynek.
2021. november 4. csütörtök 16:26 - HírExtra

Szita Károly (Fidesz-KDNP) csütörtökön, a városban tartott sajtótájékoztatón utalt rá: a világ három legnagyobb kerékpáros körversenyének egyike május 6-án pénteken a Budapest-Visegrád etappal kezdődik, s azon a hétvégén egy fővárosi időfutammal, majd a Kaposvár-Balatonfüred szakasszal folytatódik.
    
Ez azt jelenti, hogy a várost bemutató filmet, kaposvári utcákat, tereket, épületeket a várakozások szerint legalább 800 millióan látják a versenyközvetítés részeként - mondta.
    
Felidézte, hogy 4-5 évvel ezelőtt élőben látott egy Giro-futamot Olaszországban, ám akkor még nem is remélte, hogy "ez a csoda elérhet Magyarországra, Kaposvárra is".
    
A politikus kijelentette: hálás Giacomo Pedranzininek, a Kometa 99 Zrt. húsipari cég ügyvezető igazgatójának, amiért hatékonyan lobbizott a verseny Grande Partenzájának, azaz Nagy Rajtjának magyarországi, azon belül kaposvári rendezéséért.
    
Giacomo Pedranzini hangsúlyozta, a körverseny segít az országimázs építésében, Magyarország értékeinek bemutatásában, továbbá az aktív életmód népszerűsítésén keresztül hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom egészségesebb legyen.
    
Az ügyvezető megjegyezte, a Dina Mártont és Fetter Eriket is foglalkoztató EOLO-Kometa révén csapatban is lesz magyar - részben kaposvári - indulója a Girónak, és bíznak a sikeres szereplésben.
    
Ivan Basso, kétszeres Giro d'Italia-győztes korábbi kerékpáros, az EOLO-Kometa sportmenedzsere arról szólt, hogy Giro Magyarországra hozatalának ötlete Kaposváron született.
    
Örülök, hogy ez a nagy álom valóra válhat és bízom benne, hogy a verseny pozitívan hat a fiatalokra, közülük egyre többen választják sportjuknak a kerékpárt, és egyre többen akarnak versenyezni is - hangoztatta.
    
Ivan Basso hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy olyan, magyar versenyzőket is tagjai között tudó profi csapat vezetője lehet, amely a nemzetközi versenyeken való részvétel mellett törekszik magyar fiatalok felkarolására, támogatására profi versenyzővé válásuk érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását