2024. március 2. - Lujza

20 éves a Cabaret Medrano

Huszadik születésnapját ünnepli a Cabaret Medrano szombaton a fővárosi Gödörben. Az esten fellépnek vendégzenészek, a kísérőrendezvény pedig egy kiállítás, amely a zenekar tagjainak különböző műveit mutatja be.
2021. november 4. csütörtök 14:08 - HírExtra

Az évfordulóra jubileumi best of koncertsorozatot szervezett a Cabaret Medrano, amelyet országszerte bemutatnak. Ennek kiemelt eseménye a november 6-i program, amelyet a sanzonrockos Halk zenekar nyit, és Fekete Jenő és a Blues Rockers zár - olvasható a koncert közösségi oldalán.
    
A Cabaret Medrano zenéjében és szövegeiben is ötvözi Budapest sokszínűségét. Dalaikban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a dzsessz és a sanzonok világa. A kisemberek hétköznapjairól mesélő szövegeik rokonságot mutatnak kelet-európai írók (Hrabal, Mrozek) világával.
    
A csapat Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából, az átalakuló Vadsanzon zenekarból született 2001-ben. A Cabaret Medrano húsz év alatt kiadott három albumot (Éjszakai járat - 2007; Ez mind nem volt - 2010; Esővonat - 2014), a hagyományos koncerthelyszínek mellett megfordult a Nemzeti Színházban és a Katona József Színházban, a Nemzeti Múzeumban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban és a Fővárosi Nagycirkuszban is.
    
A jubileumi koncert zenészei: Kamondy Imre (ének, harmonika), György Andrea (hegedű, ének), Vörös László (zongora), Strausz Eszter (szaxofon, fuvola), Horváth Gábor (basszusgitár), Szert Zsigmond (dob, szájharmonika, vokál), Nagy Balázs Krisztián (gitár, vokál), Dudás Zsombor (ütőhangszerek, vokál) és Nemes János (Szaxofon, fuvola).
    
A koncert kísérőrendezvénye egy kiállítás, amely a Cabaret Medrano tagjainak "materiális" műveit, György Andrea grafikáit, Kamondy Imre festményeit, Nagy Balázs Krisztián concept art alkotásait, valamint plakátokat és fotókat mutat be a zenekar elmúlt húsz évéből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását