2024. május 10. - Ármin, Pálma

Újból Holyfield

Szombaton Moszkvában rendezik meg az év egyik legérdekesebb ökölvívó-mérkőzését: a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú világbajnoki címéért hazai közönség előtt szereplő Szultan Ibragimov és a 44 éves amerikai klasszis, Evander Holyfield száll ringbe.
2007. október 11. csütörtök 15:05 - Hírextra

"Abbahagyni? Soha! Ha kell, a ringben halok meg" - nyilatkozta a tizenegy gyerekes Holyfield (52 mérkőzés, 43 győzelem, 8 vereség, 1 döntetlen), aki pályafutása során ötödik alkalommal készül elhódítani a címet.

Érdekesség, hogy sikere esetén sem az amerikai klasszis lenne minden idők legidősebb világbajnoka, mivel honfitársa, George Foreman 1994 novemberében 45 évesen és 10 hónaposan győzte le Las Vegasban Michael Moorert.


Holyfield - aki karrierje során már több mint kétszáz millió dollárt keresett - 1990-ben nyerte el első világbajnoki övét, akkor a Tyson-érát általános meglepetésre megtörő James Buster Douglast ütötte ki.

"Gyerekként Holyfield meccsein nőttem fel, csodáltam, fantasztikus dolog, hogy egy ilyen legenda ellen léphetek ringbe. Ugyanakkor a szorítóban félre kell tenni ezeket a dolgokat" - mondta a 32 éves, címvédő orosz Ibragimov (22 mérkőzés, 21 győzelem, 1 döntetlen).
Az összecsapást magyar idő szerint szombat 21 órától rendezik meg a moszkvai Hodinka Arénában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását