2021. november 30. - András, Andor

"Mondjon le a kormány a Pegasus-ügyben tett beismerés után!"

Haladéktalanul le kell mondania az Orbán-kormánynak azt követően, hogy Kósa Lajos, a Honvédelmi és Rendészeti bizottság fideszes elnöke csütörtökön újságírók előtt beismerte: a Belügyminisztérium vásárolt az izraeli Pegasus-kémszoftverből - jelentette be a Párbeszéd elnöksége.
2021. november 4. csütörtök 18:44 - HírExtra

A Párbeszéd közleménye:

"Az izraeli gyártó szerint a kémprogramot csak terroristák és bűnözők megfigyelésére készítették, ehhez képest a magyar kormány civilek, jogvédők, újságírók, üzletemberek, médiatulajdonosok és ellenzéki politikusok ellen is bevetette.

Noha eddig tagadásban volt a kormány, Kósa Lajos beismerése nyomán immár tényként kezelhető, hogy a Pegasus-kémprogramot Orbán Viktor és kormánya megvette, majd célzott fegyverként vetette be a rezsim ellenfeleinek, ellenségeinek gondolt magyar állampolgárokkal szemben. Felháborító, hogy Magyarországon ez megtörténhetett, és az ügy közvetlen szereplői még hivatalban vannak, ködösítenek az igazság tisztázását firtató kérdésekre.
 

Követeljük, hogy azonnal oldják fel az ügy 2050-ig tartó titkosítását, és hozzák nyilvánosságra, kik és milyen célból adtak utasítást arra, hogy lehallgassanak – ahogyan az az ügyet feltáró nemzetközi újságírócsapat tényekkel alátámasztott cikksorozatából kiderül – civileket, jogvédőket, újságírókat, üzletembereket, médiatulajdonosokat, ellenzéki politikusokat, továbbá a kormányt szolgáló, ám hirtelen kegyvesztetté vált szakembereket. Követeljük továbbá, hogy adjanak egyenes választ arra a kérdésre is, napjainkban is folytatódnak-e még a lehallgatások.
 

Magyarország elmúlt 30 évének legsúlyosabb lehallgatási botránya és a csütörtöki beismerés nyomán a Párbeszéd követeli, hogy Orbán Viktor és kormánya mondjon le. Orbán és elnyomó hatalma helyett olyan kormányra van szükség, amely nem a kommunista titkosszolgálatok nyomvonalán, hanem demokratikus, jogállami keretek között végzi a munkáját. A kormányváltás után az egységes ellenzék kivizsgál minden ilyen és hasonló súlyú ügyet, és elszámoltatja Orbánt és társait."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását