2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Merész kombináció a lakberendezésben: fekete és fehér

Izgalmas enteriőröket lehet kihozni a fekete és fehér megfelelő párosításával, mégis sokan nem merik használni, mert túl egyhangúnak és ridegnek tartják. A DODO csapata segít neked a helyes egyensúly megtalálásában, hogy bátran használd a belső tér átformálásában.
2021. október 19. kedd 08:07 - HírExtra

A fehér használata a lakberendezésben

A fehér szín végtelen lehetőségeket rejt. Gyakran csak tompítjuk egy adott tér tarkaságát fehér szegéllyel, de kiváló alapszín, nem véletlenül választják sokan falszínnek, vagy választanak fehér színű bútorokat.

Frisseséget, tisztaságot sugároz. Minden stílusban jelen van, de leginkább a polgári, vidéki, svéd stílus alapeleme. A lakberendezésben elkülönítésre vagy kiemelésre is előszeretettel használják. Nem kell megijedni attól, hogy egyhangúvá válik az otthonod a fehértől, hiszen színes kiegészítőkkel bátran variálható.

A fekete használata a lakberendezésben

A fekete használata izgalmas a lakberendezők körében, hiszen nagyon erőteljes, mégis semleges, ettől pedig könnyen kombinálható.

Ne felejtsd el, hogy a fekete az elegancia és a luxus színe is. Ügyesen társítva más színekkel hangsúlyosabbá tehetsz tárgyakat. 

Fekete és fehér együtt

A klasszikus fekete-fehér kombináció már régóta jelen van a lakberendezésben. Megvalósíthatod a modern, de akár minimalista otthonodat is az alkalmazásával.  Ha egyelőre csak néhány kisebb bútort vagy kiegészítőt van bátorságod lecserélni, itt van például a DODO webáruházból a DURA fekete fém dohányzóasztal

Az arany arány

Bár nem könnyű megtalálni a helyes arányt a fekete-fehér párosításban, azért nem lehetetlen. Ne egyenlő arányban legyenek fekete és fehér kiegészítőidet, inkább a fehér legyen több, ugyanis a túl sok fekete csak bizonyos helyiségek vagy meghatározott elrendezésű és stílusú tereknek áll jól.

Ha a monokróm légkör számodra túl sarkos, vonj be nyugodtan egy harmadik színt, hogy ezzel elkerülhesd, hogy unalmassá vagy rideggé váljon a berendezés. A fekete-fehér párosítás mellett nagyon jól mutatnak az olyan élénk színek, mint pl. a sárga, a zöld vagy épp a kék.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását