2024. március 19. - József, Bánk

Forgatják a filmet Erőss Zsoltról

Erőss Zsolt hegymászó özvegyéről készül film. Csoma Sándor Sterczer Hildáról szóló, Magasságok és mélységek munkacímű mozijának munkálatai április végén kezdődtek - közölte a Nemzeti Filmintézet szerdán az MTI-vel.
2021. május 5. szerda 14:01 - HírExtra

Mint írják, a forgatás a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával zajlik, a két főszereplő Pál Emőke és Trill Zsolt.
    
A Casting című többszörös díjnyertes rövidfilm rendezője, a Sára Sándor-díjas Csoma Sándor új alkotásában megtörtént eseményeket dolgoz fel. Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor Erőss Zsolt hegymászó eltűnt, és feleségére, Sterczer Hildára irányult a figyelem. Az alkotás a két kisgyerekkel magára maradt özvegy gyászfeldolgozási folyamatát és a házaspár különleges kapcsolatát mutatja be emlékképek formájában.
    
A forgatókönyvet is jegyző rendező saját tapasztalatokat gyűjtött a felkészülés során, amikor a Mount Everest alaptáborába, 5300 méter magasra mászott Nepálban. Bár a cselekmény hegymászók körében játszódik, és néhány látványos, az osztrák Alpokban felvett jelenetet is terveznek, a Magasságok és mélységek mégsem sportfilm, sokkal inkább érzelmi folyamatokat bemutató dráma, ami a gyászfeldolgozás mellett a médianyomás negatív hatásairól is szól.
    
A forgatás első szakasza Szentendrén indult, majd a Dömörkapu erdőben, Tóth Levente operatőr által felvett néhány külső jelenettel folytatódott. A következő hetekben a stáb a Ferihegyi repülőtéren és több budapesti helyszínen is forgat, ősszel pedig Ausztriában folytatja a munkát.
    
"Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen fontos és érzékeny témával foglalkozhatok, amelynek viszonylag kevés feldolgozása létezik a magyar filmtörténetben. A gyászfeldolgozás hiteles bemutatása komplex és nagy precizitást igénylő feladat, de a stáb tehetséges és lelkes emberekből verbuválódott, a színészekben csodálatos alkotótársakra leltem, ami nagyban megkönnyíti és el is mélyíti a munkát" - idézte Csoma Sándor rendezőt a közlemény.
    
A Magasságok és mélységek a JUNO11 Pictures gyártásában a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. A főszerepben az erdélyi származású Pál Emőkét láthatjuk, míg Erőss Zsoltot a Nemzeti Színház színésze, Trill Zsolt alakítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását