2021. március 8. - Nemz.Nőnap, Zoltán

Home office: Jó vagy rossz nekünk?

A koronavírus miatt korábban bevezetett karantén és #maradjotthon mozgalom sok embert kényszerít az otthonába. Áttekintő ábrán mutatjuk be ennek következményeit, hatásait.
2021. január 19. kedd 13:03 - HírExtra

Az othoni munkavégzésnek számos pozitív hatása van, például jóval kevesebbet kell utaznunk, emiatt rengeteg időnk szabadul fel és még a pénztárcánk sem zsugorodik.

Azonban mint minden másnak, úgy a távmunkának is két oldala van és igencsak elfogultak lennénk, ha azt állítanánk, hogy csak pozitívumai vannak az ilyesfajta munkavégzésnek.

A produktivitás ugyanis abban a környezetben a legjobb, ahol minél kevesebb zavaró inger van és az egész hely a munkához van tervezve. Nem nehéz belátni, hogy az otthonunk nem ilyen. A saját házába rendszerint akkor megy az ember, mikor végzett a teendőivel, és szeretne valahol megpihenni. Tehát az egész ház a pihenésre van kitalálva és tervezve, és nem a produktivitásra – ezt a problémát pedig nem oldja meg a kávé hatása.

Megoldást jelenthet az, ha az egyik sarkot vagy szobát irodának jelöljük ki, ehhez azonban arra van szükség, hogy az ember jó előre meg tudja tervezni a távmunkát illetve az ahhoz szükséges feltételeket, és fel tudjon rá készülni (pl.: irodai kellékek beszerzésével). Sajnos azonban erre a legtöbb embernek nem volt ideje, mert a koronavírus nagyon gyorsan terjedt el az egész világban.

Vajon hogyan orvosolják ezt a problémát maguk az érintettek?

Ez a képes ábra pontosan az ilyen kérdésekre ad választ!

 


Az tehát egyből látható, hogy a korábban távmunkában dolgozó emberek (pl.: kisállat gazdák, nyugdíjasként dolgozók, szabadúszók vagy terhes nők) helyett ma már a pénzügyi szakemberek dolgoznak a legnagyobb számban otthonról.

Érdemes azonban úgy gondolni ezekre az adatokra, hogy tudatosítjuk magunkban: még javában benne vagyunk a járványban, ezért a változás kellős közepén vagyunk, és csak hónapok vagy akár évek múlva fog kirajzolódni, hogy vajon mekkora hatással volt a járvány a digitalizáció felgyorsulására.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását