2024. április 25. - Márk

Sárga szafariruhák és platformos cipők

Hogy mi a közös a címben felsoroltaknak? Mind-mind az idei tavaszi és nyári divat szerves részét képezik.
2009. március 14. szombat 09:19 - Kővári Adrienn
A HírExtra megkérte Lucz Adrienn stylistot, hogy segítsen nekünk eligazodni a tavaszi divattrendek szövevényes rendszerében.

A divat, akárhogy is nézzük, életünk része. Valaki szereti, valaki nem, de elkerülhetetlenül részesei vagyunk, hiszen az üzletek is a legújabb trendeket ontják magukból. Gyakori a sírás, amikor a kedvelt stílusok, elemek egyszer csak eltűnnek, nincs mit tenni, abból kell gazdálkodni, ami van.

Színesen szép az élet

Ha túllendültünk a közhelyes címen, akkor rátérhetünk az idei divatszínekre. Sokak bánatára a lila kezd itt hagyni minket, de nem a királykék váltja fel, ahogy azt sokan remélték.

A befutó idén a sárga lesz, különösen a mimóza sárga. Ezzel csak azért kell nagyon vigyázni, mert nem áll mindenkinek jól, a világos bőrűeknek nem árt erre odafigyelni. Viszont, ha esetleg a mimóza nem is illik hozzánk, akkor még nyugodtan felvehetjük a sárga egyéb árnyalatait, a citromtól az okkerig minden megengedett, csak napfényes legyen. Csak a nem kívánatos bogarakkal vigyázzunk!

Aki annyira nem szereti a sárga színt, arra is gondoltak a divat megálmodói, és idén a zöldre esett másik választásuk. Az olíva, a khaki mind-mind trendi lesz tavasszal, és a nyár folyamán is.

Visszaköszönnek az ingruhák, a szafari stílus ismét hódítani fog, ezt leginkább a zöld színnek köszönheti. Ezeket a ruhákat lehet akár önmagukban is hordani, de nagyon előnyösek nadrággal, shortokkal, és egy csinos kis övvel.

A metál színek azok, amiket nem lehet kihagyni, s itt is inkább az aranyra és az ezüstre gondolunk. Mindkettőt lehet a khakivel párosítani, az arannyal meleg színeket hozhatunk létre, az ezüsttel inkább hűvösebbet. Az idősebb korosztályokra jellemző, hogy bézzsel, vagy krémmel párosítják a metál színeket, ez az összhatás nagyon elegáns, és csinos tud lenni. Míg a fiatalabbak inkább a farmeres megoldásra esküsznek.

Amik idén annyira nem nyertek

A kék meglepő módon idén tavasszal mellőzve lesz, de ha már róla beszélünk, akkor visszafogottabb színárnyalatai fognak előtérbe kerülni. Ilyen a pasztell, vagy a sötétkék, de a sminkben inkább visszaköszön, mint a ruhákon.

A rózsaszín sokak bánatára idén sem fog központi helyen szerepelni. Pár éve a pink nagyon trendinek számított, főleg feketével párosítva. Idén, ha már rózsaszín, akkor is inkább a halványabb.

Ahogy Lucz Adrienn fogalmazott: Mindenki szereti, titkon vágyik is rá, de bevállalni már nem szokták az emberek. Inkább kiegészítőként hordják a nők, de khakivel párosítva ez is jól mutat.

Egyéb finomságok

A rojtok is visszaköszönnek idén tavasszal és nyáron. Ismét divatosak a rojtos velúr, indián csizmák. Tavasszal is lehet ezeket bátran viselni, hiszen nagyon vékony anyagból készülnek. De nem csak a magas szárú cipellőkön köszönnek ezek vissza. Trendi lesz a gladiátor cipő, és a saru is. Ezek mind lehetnek rojtosak, főleg, hogy sok esetben térdígérő lábbelikről beszélünk.

Hogy kreatívak is legyünk, rojtos lehet egy táska, de akár egy ruha is. Ezek mellett halmozzuk fel a strasszokat, flittereket, ismét divatos lesz a csillogás. Ruhán, kiegészítőkön, de már cipőkön is megjelentek ezek a csilli-villi trendi cuccok.

Vége az emoknak!

Eltűnnek a halálfejek. Persze, nem teljesen, hogy azért a nem csak trendi emok, és egyéb emberkék is rálelhessenek saját stílusokra, de úgy általánosságban nézve, igenis tűnnek el - Lucz Adrienn stylist szerint. A felkapott minták sosem örökérvényűek, reméljük, így végre többé nem kell minden ruhán ezekkel a tünci, és egyéb halálfejekkel szembesülniük a vásárlóknak. A gyermekruhákról már nem is beszélve.

Cipő nélkül nincs élet

Az idei cipellő trendekre nagy általánosságban a sarkak lesznek a jellemzőek, szinte mindenben egy-két centivel a föld fölött fogunk járni. Ahogy azt fentebb megemlítettem, egyre elterjedtebb és divatosabb a tavaszi, és nyári csizmák viselete, ismét visszaköszönnek a saruk is. Kicsi, balerina cipőkkel egyre kevésbé pakolják majd tele a boltok polcait, és főleg itt lehet majd észrevenni a pár centis sarkak megjelenését.

Ezzel szöges ellentétben még a nyolc-tízcentis sarkú cipők fognak hódítani, átmenet megint nem nagyon lesz. Már tavaly nyáron is nehéz volt találni öt-hat centi magas szandálokat, mert vagy csak a lapos papucsok voltak, vagy csak a nagyon magasak.

Sokak örömére újra divat a platform. Ha nem is az a fajta, amikor a cipő, papucs egész talpa egyöntetűen vastag, amiben pár éve még a Spice Girls is parádézott. Idén inkább az a trendi, amikor a cipő sarka nagyon magas, és egyben nagyon vékony is, míg a talp része pár centivel megvan emelve. Ezzel a szuper vékony sarokkal csak az a baj, hogy még a modellek is csak botladozva járnak vele a kifutón. Mi lenne velük a városi forgatagban? Lépcsőkről már nem is beszélve. Az viszont tény, hogy nagyon szexisek.

Sok mindent sikerült megtudnunk, divatosak a rovarcsalogató színek, a föld és metál árnyalatok. A rózsaszín idén sem nyerő, de éljenek a rúdon pörgő platformos, latex cipellők!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását