2024. április 20. - Tivadar

Mozogjanak a transzplantáltak!

Magyarország 86 csapattal, 384 résztvevővel és mintegy 160 millió lépéssel a második helyen végzett a szervátültetettek világjátéka helyett rendezett Egymilliárd lépés elnevezésű kihíváson - közölte a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában, melyben a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet.
2020. december 20. vasárnap 15:24 - HírExtra

Berente Judit kiemelte: a kihívást - melyben az Egyesült Államokat, Németországot és Franciaországot is megelőzték a magyarok - a pandémia miatt elmaradt, szervátültetetteknek szóló multisportversenyek helyett rendezték meg.
    
A résztvevők mobiltelefonra töltött applikációval számolták a lépéseket, amiket lehetett gyalogolva, futva vagy kerékpáron teljesíteni. Ezeket az adatokat hetente kellett szinkronizálni a világszövetség programjával - tette hozzá.
    
Berente Judit örömét fejezte ki, hogy élsportolóik mellett olyan transzplantáltakat is sikerült aktivizálni, akik egyébként nem sportolnak rendszeresen. Hangsúlyozta: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is ajánlja a rendszeres testmozgást - hetente háromszor ötven percet szervátültetetteknek -, mert a mozgás harminc százalékot hozzá tud adni a beültetett szerv túléléséhez.
    
A műsorban az elnök arról is beszélt: több jótékonysági akciót is indítottak idén a transzplantáltaknak. Tavasszal ötmillió forint értékben maszkot szereztek be és postáztak nekik, később azokat segítették, akik elvesztették a munkájukat vagy nem tudnak dolgozni, karácsony előtt pedig azért indítottak gyűjtést, hogy 25 ezer forint értékű bevásárlással támogassák a nagycsaládosokat. Már 36 családnak nyújtottak így támogatást, és az akció még mindig tart - jelezte Berente Judit.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását