2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hogyan válasszunk munkaerő-kölcsönző céget?

Nagyon sok olyan helyzet van, melyekre a munkaerő-kölcsönzés remek megoldást kínál. Többek közt ilyen például, ha a vállalatunknál létszámstop van, ha átmenetileg több munkavállalóra van szükségünk, ha hosszabb távon kell helyettesíteni a munkavállalókat, vagy ha a toborzással és a felvétellel járó adminisztrációs terheket nem szeretnénk a HR-osztályra róni.
2020. december 8. kedd 18:43 - HírExtra

Ha megszületett az igény a munkaerő-kölcsönzésre, meg kell hozni a döntést, hogy melyik kölcsönzőcéggel vagy cégekkel szerződjünk. 

A munkaerő-kölcsönző cég megbízhatóságának ellenőrzése 

Mielőtt bármelyik munkaerő-kölcsönző céggel leszerződnénk, érdemes néhány ponton ellenőrizni a választott céget. Többek közt ellenőrizzük, hogy az adott vállalat az illetékes munkaügyi központnál nyilvántartásba került-e, van-e nyilvántartási száma, hiszen a kölcsönzőcégek csak engedéllyel adhatnak bérbe munkavállalókat. 

Emellett a cég adósbesorolásának szintén érdemes utánanézni, hiszen a megbízhatóságnak az is az egyik jele, ha az adott cég a NAV listájában megtalálható a köztartozásmentes cégek között. 

Ezenfelül a kölcsönzőcég referenciáira is érdemes vetni egy pillantást. Ha a kötelező letéten kívül vállalkozási felelősségbiztosítással is rendelkezik egy munkaerő-kölcsönző cég, szintén garanciát jelenthet arra, hogy valóban megbízható és korrekt céggel tervezünk szerződést kötni. 

Az anyagi stabilitás fontossága 

Egy olyan kölcsönbeadó cégről, mely több éve a piacon van, meglehetősen könnyű információt szerezni, hiszen a különféle céginformációs rendszerekben az adott cég pénzügyi helyzete mellett az üzleti tevékenységéről és a fizetési fegyelméről szintén információ nyerhető. 

Ez azért is fontos, mert ha megbízhatatlan a cég, és nem jellemzi pénzügyi stabilitás, akkor esélyes, hogy a törvényes kötelezettségeinek rendszerint nem, vagy késve tesz eleget. Ez pedig számunkra válhat kellemetlenné, hiszen egy esetleges ellenőrzés során akár visszamenőlegesen is a vállalatunkat terhelhetik az elmulasztott kötelezettségek jogi és anyagi vonzatai egyaránt. 

Menjünk biztosa a szerződés megkötése után is 

A szerződéskötést követően, az együttműködés megkezdése után erősen ajánlott elkérni a kölcsönzött munkavállalók munkaszerződésének és a bejelentést igazoló dokumentumának másolatát. Erre többek közt azért is van szükség, mert egy esetleges ellenőrzés során a kölcsönbevevő cégnek is tudnia kell igazolni, hogy a munkavállalók a munkaszerződésben meghatározottaknak megfelelően és természetesen törvényesen vannak foglalkoztatva. 

Amennyiben Ön egy valóban megbízható és korrekt munkaerő-kölcsönző céget keres, vegye fel a kapcsolatot a Beraman Hungary munkatársaival, garantáljuk, hogy nem fog csalódni!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását