2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mit tud nyújtani egy személyzeti tanácsadó cég?

Sokan ódzkodnak külső segítséget igénybe venni a megfelelő munkaerő vagy a vágyott állás megszerzéséhez. Az alábbiakban a személyzeti tanácsadó cégekkel kapcsolatban felmerülő félelmeket próbáljuk meg eloszlatni.
2020. április 14. kedd 17:52 - HírExtra

Általános értékek

Akár munkaadóként, akár munkavállalóként vesszük fel a kapcsolatot egy HR tanácsadó céggel, vannak olyan értékek, amelyek nélkülözhetetlenek a megfelelő munkaerő vagy a megfelelő munkahely megtalálásához:

- A több évtizedes szakmai tapasztalat a kiválasztás és a toborzás területén is garanciát jelent a megfelelő tudásra, valamint a kiterjedt kapcsolati hálóra, amely végül a sikerhez vezethet.

- A hazai piac pontos ismerete mellett nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezni kell, hiszen a munkaerő nem áll meg az országhatároknál.

- Fontos elvárás a korrektség és a nyílt kommunikáció, így senkit sem érhet csalódás, ha a HR tanácsadó csak annyit ígér, amennyit valóban teljesíteni is tud.

- Napjainkban különösen fontos a folyamatos innováció annak érdekében, hogy a kapcsolattartás és az interjúztatás teljes egészében az online térben bonyolódhasson.

Mit kínálnak a munkaadóknak?

Bár az elmúlt időszak inkább a leállásokról, a munkavállalók leépítéséről szólt, a talpon maradó és elegendő tartalékkal rendelkező cégek számára a mostani helyzet nagy lehetőségeket is tartogathat. A korábban éveken át munkaerőhiánnyal küzdő piacon gyakran nehézségekbe ütközött a képzett munkaerő megtartása és az új szakemberek megszerzése. A megváltozott körülmények azonban lehetőséget adnak a korábban elérhetetlen munkavállalók megszerzésére is. Az ő felkutatásukban és kiválasztásukban nyújthatnak nélkülözhetetlen segítséget a HR tanácsadó cégek.

És mit a munkavállalóknak?

Ha munkát keresel - mert pályakezdő vagy, esetleg váltani szeretnél - mindenképpen érdemes felvenni a kapcsolatot egy HR tanácsadó céggel, hiszen a segítségükkel könnyebben megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő pozíciót. Különösen jól jöhet a szakemberek támogatása manapság, amikor nehezebb munkát találni. Szolgáltatásaik segítséget nyújtanak a jelenlegi, gyorsan változó munkaerőpiaci helyzetben.

Ebben az átmeneti időszakban különösen jó megoldást jelenthet a nagyfokú rugalmasságot biztosító munkaerő-kölcsönzés. Bár a kölcsönzéssel betölthető pozíciókba jellemzően középfokú végzettséget igénylő betanított munkaerőt keresnek, mégis ideális lehet ez a foglalkoztatási forma a munkájukat - ideiglenesen vagy végleg - elvesztő embereknek, akik nem szeretnének állás és bevétel nélkül maradni arra a néhány hónapra, amíg ismét életre nem kel a gazdaság.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását