2024. március 19. - József, Bánk

Párbeszéd: gyorsítani és egyszerűsíteni kell az álláskeresési járadék ügyintézését!

"Elfogadhatatlan, hogy amíg a magyarok több, mint egyharmadának egyhavi tartaléka sincs, addig a kormány szerint rendben van az, hogy több, mint két hónap is eltelhet az állástalanná válás bejelentése és az első álláskeresési járadék utalása között. A Párbeszéd ezért felszólítja a kormányt, hogy egyszerűsítse az eljárást!" - írja a párt közleményében.
2020. május 13. szerda 13:51 - HírExtra

A közlemény szövege:

Az álláskeresési járadék ügyintézése hosszú, nehézkes és bonyolult. Az álláskeresőnek nem elegendő a kérelmét elküldenie a kormányhivatal foglalkoztatási osztályára. El kell küldenie például a munkáltatói igazolást is a társadalombiztosítási kötelezettségek levonásáról és befizetéséről, miközben ezek az adatok rendelkezésre állnak a kormányhivatal egészségbiztosítási osztályán! A kormányhivatalban pontosan tudják, hogy a kérelmező mikor, milyen összeggel volt bejelentve a tb-ellátásba, így azt is tudják, hogy jogosult-e járadékra, meddig és milyen összegre. Mégis olyan papírokat kérnek az állását elvesztőtől, amelyeket nehezen szerez be!

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy egyszerűsítse az eljárást. Legyen elegendő az álláskeresőnek a kérelmet benyújtania, a hivatal pedig használja a már amúgy is helyben rendelkezésre álló adatokat! Az ügyintézési időt maximálják 8 napban, és ennek érdekében a kormányhivatalok vegyenek fel ügyintézőket, ezzel is új állásokat teremtve!

A kormány éljen a veszélyhelyzet miatt kapott rendkívüli hatalmával, és azonnali hatállyal intézkedjen, hogy minden állástalanná vált haladéktalanul megkapja jogos járandóságát!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását