2024. március 19. - József, Bánk

Elefánt született Prágában

Elefánt jött a világra pénteken reggel a prágai állatkerben - közölte Miroslav Bobek, az állatkert igazgatója a Twitteren.
2020. március 27. péntek 10:03 - HírExtra

Az elefántbébi és anyja, az indiai származású Tamara egészségesek. A kis elefánt nemét egyelőre nem ismerik az állatkert dolgozói. Az igazgató szerint napokon belül várják, hogy a Janita nevű elefánt is megszüli utódját. A most született, illetve a rövidesen megszülető kis elefántnak egyaránt az Ankhor nevű elefánthím az apja.
     
Tamara és Janita 2016-ban szültek először, a két - ma már egytonnás - elefántborjú, Rudolf és Maximilián voltak az első elefántbébik , amelyek a prágai állatkertben fogantak.
    
Az 1931-ben megnyílt prágai állatkertben 1933 óta tartanak elefántokat. Az első, a prágai állatkertben megszületett elefánt, Sita 2013 februárjában látta meg a napvilágot. Anyja, Donna azonban 2012-ben már terhesen érkezett Prágába a rotterdami állatkertből.
   
Prágában jelenleg hét elefánt él. A csoport legidősebb tagja a Gulab nevű nőstény, aki 1966-ben került Prágába. Mindnyájan az Elefántok völgyében élnek, amelyet 2013-ban hozott létre az állatkert 500 millió koronás költséggel. Európában ez az egyik legnagyobb speciális elefántlakhely.
    
A prágai állatkertben jelenleg mintegy 670 fajta állat látható. Az állatkertet tavaly 1,5 millió látogató kereste fel, s a cseh főváros egyik legnépszerűbb idegenforgalmi nevezetessége.    

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását