2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Társasjátékok költöztetése

A legtöbb háztartásban található valamilyen társasjáték, amit költözéskor nyilvánvalóan szeretnénk magunkkal vinni, hogy az új otthonunkban is felhőtlen szórakozást biztosítson az unalmas percekben.
2020. február 17. hétfő 10:23 - HírExtra

Azonban mivel a társasjátékokat leginkább a saját dobozaikban tartjuk, nem is gondolnánk, hogy azok csomagolásával külön foglalkozni kellene. Sajnos azonban a nem megfelelően elcsomagolt társasok nem csupán sérülhetnek a gondatlan pakolás miatt, hanem számos apró kelléket el is veszíthetünk a szállítás során, ami miatt használhatatlanná válik a játék. 

A selejtezés mindennek az alapja

 Nem csupán a ruhákat, a törékeny tárgyakat és az edényeket érdemes kiselejtezni költözés előtt, hanem a társasjátékokra is ajánlott kritikus szemmel pillantani, mielőtt elcsomagolnánk őket.

 Azokat a játékokat, melyekből már hiányzik a legtöbb bábu, esetleg szakadt, használhatatlan a táblája, és már évek óta elő sem vettük, felesleges az új helyre cipelni.

 Aztán ott vannak azok a társasok, melyek bár jó állapotban vannak, de régóta feléjük sem pillantottunk, így ezeket sem célszerű költöztetni. Ezeket eladhatjuk, odaadhatjuk rokonnak vagy barátnak, de jó állapotú játékokat szívesen fogadnak hátrányos helyzetű óvodák, gyermekotthonok és adománygyűjtő egyesületek is.

 Megfelelő csomagolási kellékek 

A társasjátékok jellemzően különféle méretűek, ezért érdemes pár nagyobb, jó minőségű, szakadásmentes kartondobozt beszerezni, hogy a méretesebb darabok is elférjenek benne. Emellett jól jön még a puha csomagolópapír, a zsugorfólia, néhány önzáró műanyag tasak, ragasztószalag és filctoll is.

 A társasjátékok csomagolása

 Első lépésben nyissunk ki minden egyes dobozt, és ellenőrizzük, hogy mennyire stabilan vannak elhelyezve a dobozban a játék kellékei. 

Sok esetben a figurák, a dobókockák és az egyéb apróbb elemek csak be vannak dobálva, így ezeket szedjük össze és tegyük őket egy megfelelő méretű önzáró műanyag tasakba. Amennyiben a kellékek sérülékenyek, érdemes lehet megfontolni az egyesével csomagolópapírba csomagolást is.

Ha a dobozban külön mélyedések vannak kialakítva a különböző alkotóelemek tárolásához, akkor győződjünk meg róla, hogy minden a helyén van-e, és ha igen, óvatosan helyezzünk rájuk néhány réteg csomagolópapírt, majd csukjuk be a dobozt.

 Miután a dobozok belsejét biztosítottuk, javasolt a dobozokat zsugorfóliával körbetekerni, hogy a dobozok teteje ne jöjjön le.

 Ezután pedig tegyünk a költöztető doboz aljába egy-két réteg csomagolópapírt, erre helyezzük a gondosan becsomagolt társasjátékokat, lehetőleg az oldalukra állítva, ugyanis így sokkal kevésbé nyomják egymást a játékdobozok. 

Végezetül zárjuk le a dobozokat ragasztószalaggal, és filccel írjuk rá, hogy mi található bennük. 

Ha te is éppen költözködsz és segítségre lenne szükséged a csomagoláshoz és a költöztetéshez, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu szakembereivel!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását