2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Régóta keresek, de nem találom a megfelelő állást

Az újságban és a tévében azt hallhatjuk, hogy nagy a munkaerőhiány, és hogy több száz szakképzett munkavállaló hiányzik szinte miden iparágból. A legjobb hír, ha állást keresünk, de mi van akkor, ha még így sem találjuk a megfelelő állást?
2020. január 31. péntek 12:07 - HírExtra

Hónapok óta keresünk, már több állásinterjún is voltunk, de még mindig nem kaptunk pozitív visszajelzést egy helyről sem. Mivel lehet a baj? Sokan ilyenkor egyből saját magunkat okoljuk, hogy biztos velünk van a baj, hogy a mi tudásunk és szakképzettségünk nem elegendő egyik cégnek sem. Pedig sok esetben nem velünk van probléma, azonban mindent megkell tennünk, hogy felhívjuk magunkra cégek figyelmét, azon belül is a HR-es kollégákét. 

A sikeres álláskereséséért használjunk ki minden lehetőséget és csatornát, ahol állást kínálnak számunkra. Ilyen lehet a legkézzelfoghatóbb és legegyszerűbb mód, az ismerősök által való álláskereséses. Nagy segítség lehet, ha van már egy ott dolgozó személy, aki betud minket juttatni egy állásinterjúra. 

A második ilyen lehetőség, az internetes álláskeresés. Rengeteg álláskereső portál üzemel, de az állás Nyíregyháza és környéke weboldal kitűnik köztük, hiszen a város és a megye állásai között kereshetünk, szaktudásunknak megfelelően. Itt fontos, hogy egy megfelelő önéletrajzot töltsünk fel magunkról, amiben minden fontosabb és releváns adat szerepel rólunk.

Ezen túl pedig akár a helyi munkaügyi központba is bejelentkezhetünk, akik különböző álláslehetőségeket közvetítenek ki nekünk. Ezek mindenesetben a mi szaktudásunkhoz a legközelebb állnak. 

Az álláskeresésé nem egyszerű és gyors folyamat. Fontos, hogy kitartóak legyünk és ne adjuk fel, csak mert egy hét után semmilyen jelzést nem kapunk. Mindenki számára megvan a megfelelő állás, ezt csak megkell találnunk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását