Régóta keresek, de nem találom a megfelelő állást

Az újságban és a tévében azt hallhatjuk, hogy nagy a munkaerőhiány, és hogy több száz szakképzett munkavállaló hiányzik szinte miden iparágból. A legjobb hír, ha állást keresünk, de mi van akkor, ha még így sem találjuk a megfelelő állást?

Hónapok óta keresünk, már több állásinterjún is voltunk, de még mindig nem kaptunk pozitív visszajelzést egy helyről sem. Mivel lehet a baj? Sokan ilyenkor egyből saját magunkat okoljuk, hogy biztos velünk van a baj, hogy a mi tudásunk és szakképzettségünk nem elegendő egyik cégnek sem. Pedig sok esetben nem velünk van probléma, azonban mindent megkell tennünk, hogy felhívjuk magunkra cégek figyelmét, azon belül is a HR-es kollégákét. 

A sikeres álláskereséséért használjunk ki minden lehetőséget és csatornát, ahol állást kínálnak számunkra. Ilyen lehet a legkézzelfoghatóbb és legegyszerűbb mód, az ismerősök által való álláskereséses. Nagy segítség lehet, ha van már egy ott dolgozó személy, aki betud minket juttatni egy állásinterjúra. 

A második ilyen lehetőség, az internetes álláskeresés. Rengeteg álláskereső portál üzemel, de az állás Nyíregyháza és környéke weboldal kitűnik köztük, hiszen a város és a megye állásai között kereshetünk, szaktudásunknak megfelelően. Itt fontos, hogy egy megfelelő önéletrajzot töltsünk fel magunkról, amiben minden fontosabb és releváns adat szerepel rólunk.

Ezen túl pedig akár a helyi munkaügyi központba is bejelentkezhetünk, akik különböző álláslehetőségeket közvetítenek ki nekünk. Ezek mindenesetben a mi szaktudásunkhoz a legközelebb állnak. 

Az álláskeresésé nem egyszerű és gyors folyamat. Fontos, hogy kitartóak legyünk és ne adjuk fel, csak mert egy hét után semmilyen jelzést nem kapunk. Mindenki számára megvan a megfelelő állás, ezt csak megkell találnunk.