2024. március 19. - József, Bánk

M1, főszakértő, Trump-Putyin

Kiszelly Zoltán politológus szerint Donald Trump amerikai elnök nem tudná befolyásolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Kercsi-szorosban történt orosz-ukrán konfliktus ügyében, valószínűleg ezért is marad el a Trump-Putyin találkozó a kétnapos, szombatig tartó G20-csúcson.
2018. november 30. péntek 12:54 - HírExtra
 

A politológus az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, Amerika lehetőségei korlátozottak, az oroszok legfontosabb exportját, az energiahordozókat már szankciók alá vette, igaz, ha az Egyesült Államok a nemzetközi olajpiacon túlkínálattal jelenne meg, azzal leverné az orosz olajárakat.

Rámutatott: a körülmények megértésében az amerikai belpolitikai viszonyok áttekintése is segít. Robert Mueller különleges ügyész ugyanis a választásokra gyakorolt állítólagos orosz befolyás igazolására újabb bizonyítékok bemutatását jelezte, és ha Trump nem találkozik Putyinnal, gyengülnek az ellen felhozott vádak - tette hozzá.

A politológus arra is kitért, hogy a Buenos Aires-i csúcson a Trump-Putyin találkozó mellett várhatóan elmarad a német-kínai kétoldalú megbeszélés is, mert a hírek szerint Angela Merkel német kancellár késni fog.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását