2024. április 26. - Ervin

Kíváncsi amerikai rendszergazdák

Az amerikai vállalatok IT-részlegein dolgozó alkalmazottaknak harmada él vissza azokkal a személyes adatokkal - jelszavak, bizalmas tartalmak, a kollégák fizetésének adatai, emailváltások vagy naptárbejegyzések -, amelyekhez munkájánál fogva hozzáférése v
2008. június 19. csütörtök 15:14 - Hírextra
A Cyber-Ark információbiztonsággal foglalkozó cég 300 amerikai rendszergazdát kérdezett ki, akiknek egyharmada beismerte a visszaélést, 47 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy korábban "hozzáférése volt olyan információkhoz, amelyekben munkakörileg illetéktelen volt".

"Aki ismeri a jelszavakat és a védett tartalmakhoz való hozzáférés útjait, az máris tudhatja, hogy +mi újság a cégnél+. A legtöbb dolgozó számára a rendszerjelszavak ártalmatlan eszközök, amelyeket az informatikusok használnak. Azok számára viszont, akik tudják, mit jelent, ez a mennyország kapujának kulcsa" - mondta Mark Fullbrook, a Cyber-Ark brit igazgatója csütörtökön.

Az információbiztonsági cég megállapítása szerint a vállalatok sokkal ritkábban változtatják a központi jelszavakat, mint a felhasználókét: 30 százalékukat negyedévente, 9 százalékukat pedig sohasem. Ez azt jelenti, hogy még azoknak a rendszergazdáknak is megmarad a hozzáférése, akik már nem dolgoznak a cégnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását