2024. március 29. - Auguszta

A Fox is beszáll a Trump elleni perbe

A Fox televízió közleményben jelentette be, hogy támogatja a CNN hírtelevíziót abban a perben, amelyet a televízió sajtóbelépőjétől megfosztott Fehér Házi-i tudósítója ügyében Donald Trump elnök és a Fehér Ház néhány vezető tisztségviselője ellen indított.
2018. november 14. szerda 18:44 - HírExtra
 

"A Fehér Ház-i tudósítók belépőjét soha nem szabad fegyverként használni" - fogalmazott közleményében Jay Wallace, a Fox televízió elnöke, hangsúlyozva, hogy miközben nem megbocsátható a hangnem eldurvulása mind az elnök, mind a sajtó részéről, a Fox kiáll a sajtó szabadsága mellett. Wallace közölte: a Fox - nem peres félként - a CNN-t támogató jogi beadványt tervez beterjeszteni a bíróságon.

A CNN kedden indított pert az elnök és Trump-kormányzat néhány tagja ellen, az alkotmány sajtószabadságot biztosító kiegészítésére hivatkozva, egyben követelve tudósítója, Jim Acosta állandó belépőjének visszaadását.

A belépőt azt követően vonta vissza a Fehér Ház, hogy Acosta egy múlt heti sajtókonferencián vitába keveredett az elnökkel, majd amikor Donald Trump megvonta tőle a szót, nem volt hajlandó átadni a mikrofonját a Fehér Ház egyik munkatársának. A belépőt "további értesítésig" vonták meg.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közleményben szögezte le, hogy a kormányzat "erőteljesen védekezni fog" az ellene indított perben, és egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a CNN-nek mintegy 50 olyan tudósítója van még, aki rendelkezik Fehér Ház-i belépővel.

Az igazságügyi minisztérium szerdán ismertette válaszát a bíróságon a CNN perkérelmére. A tárca ügyvédje azzal érvelt: az elnöknek és az elnöki hivatalnak széleskörű mérlegelési lehetősége van arra, hogy szabályozza, ki léphet be a Fehér Házba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását