2022. augusztus 9. - Emőd

Súlyos buszbaleset Berlinnél

Súlyos balesetet szenvedett vasárnap egy német autópályán Berlin közelében egy lengyel turistákat szállító autóbusz; a lengyel külügyminisztérium közlése szerint a szerencsétlenségben tizenhárom ember meghalt, és többen megsérültek.
2010. szeptember 26. vasárnap 17:27 - HírExtra
Korábbi hírek 12 halottról szóltak, de a lengyel külügyi szóvivő vasárnap este közölte, hogy egy sérült belehalt sérüléseibe egy berlini kórházban, így a halottak száma már elérte a 13-at. A rendőrség tájékoztatása szerint harmincnégyen sérültek meg. A külügyi szóvivő szerint 15 súlyos sérültet ápolnak német kórházakban. Az autóbuszon 49 lengyel fiatal utazott hazafelé spanyolországi vakációjukról.

A baleset körülményeit még vizsgálják, de a német rendőrség képviselője szerint valószínűleg az történt, hogy a busz nekiütközött egy az A10-es autópálya forgalmába a schönefeldi csomópontnál besorolni akaró gépkocsinak, s utána nekirohant egy felüljáró tartóoszlopának.

A helyszínen számos mentő és tűzoltó dolgozik. A súlyos sérült utasokat helikopterrel szállították kórházba, a könnyebb sérülteket a helyszínen felállított sátrakban látják el. A sérültek között van a busszal ütköző gépkocsi 37 éves sofőrje is.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök Ewa Kopacz egészségügyi miniszter kíséretében Németországba érkezett, hogy személyesen tájékozódjon a történtekről a helyszínen, s találkozzon a buszbaleset sérültjeivel. Lengyelország egy repülőgépet és mentőhelikoptereket küld Németországba a halottak és a sérültek hazaszállítására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását