2024. április 28. - Valéria

Woody ma nálunk fújja

Korlátozott számban, de még kaphatók jegyek Woody Allen és zenekara, a New Orleans Jazz Band csütörtök esti koncertjére. Az Ocar-díjas író, rendező és Golden Globe-díjas színész klarinét játékát este fél nyolctól hallgathatja meg a magyar közönség a Papp
2007. december 27. csütörtök 11:44 - Hírextra
A minden ízében New York-i Woody Allen 1935-ben született Allen Stewart Königsberg néven. Filmes karrierje több mint negyven évvel ezelőtt kezdődött. Az 1960-as évek közepétől készíti elsősorban önéletrajzi elemekkel átszőtt önironikus filmjeit. A legtöbb alkotását rendezőként és színészként is jegyzi. Ezekben a mozifilmekben az intellektuális humor elsődleges forrása a zsidó identitásból fakadó szorongás hangos kibeszélése, valamint az értelmiségi álproblémák, illetve a szexuális kérdések nyílt kitárgyalása.

Legismertebb filmjei a Fogd a pénzt és fuss (1969), Játszd újra, Sam! (1972), az Oscar-díjas Annie Hall (1977), Manhattan (1979), Csillagporos emlékek (1980), Zelig (1983) Broadway Danny Rose (1984), Kairó bíbor rózsája (1985), Hannah és nővérei (1986), A rádió aranykora (1987), A világ második legjobb gitárosa (1999), Süti, nem süti (2000), A jade skorpió átka (2001), Holly Woody történet (2002) Csak az a szex (2003), Match Point (2005), Füles (2006).

Woody Allen másik nagy szenvedélye a jazz. Kamaszkora óta klarinétozik, és művésznevét is egy híres klarinétművésztől, Woody Hermantól kölcsönözte. Közönség előtt a '60-as évektől játszik, a Preservation Hall Jazz Banddel kezdett a Sleeper filmzenéjével.

A New York-i filmes a New Orleans Jazz Banddel minden hétfőn este fellép a manhattani Carlyle Hotelben. A zenekar 20. század eleji New Orleans-i klasszikus jazzt játszik.

A Papp László Budapest Sportarénában Woody Allen és zenekara először lép fel magyar közönség előtt. A koncert este fél nyolckor kezdődik.

Bővebb információ a New Orleans Jazz Bandről a http://woodyellenband.com oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását