2020. augusztus 11. - Zsuzsanna, Tiborc

Szijjártó Bosznia-Hercegovináért lobbizik

Az európai integráció, a közlekedés és az infrastruktúra áll Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki szarajevói látogatásának központjában - derült ki a tárcavezető interjújából, amelyet a Dnevni Avaz című boszniai napilapnak adott szarajevói találkozói előtt.
2017. március 2. csütörtök 11:32 - HírExtra
Magyarország támogatja Bosznia-Hercegovina euroatlanti integrációját - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Az újság beszámolója szerint a magyar külügyminiszter egy év alatt már harmadszor látogat Bosznia-Hercegovinába, hogy az integráció támogatásáról biztosítsa a nyugat-balkáni országot. Szijjártó Péter ehhez kapcsolódóan kijelentette, a gyakori látogatások is azt bizonyítják, hogy a magyar külpolitika kiemelten figyel a Nyugat-Balkánra.

Egyértelmű

"Magyarországnak egyértelmű álláspontja van arról, hogy az euroatlanti integráció Bosznia-Hercegovina stabilitásának, egységének és jövőjének a záloga. Az európai perspektívának nincs alternatívája. Magyarország mint az euroatlanti integráció szervezeteinek teljes jogú tagja következetesen és határozottan támogatja Bosznia-Hercegovinát, és üdvözöl minden olyan eredményt, amelyet az ország az utóbbi időszakban ezen a téren elért" - részletezte Szijjártó Péter.

Elmondta, hogy a látogatás során kétoldalú egyetértési megállapodást írnak alá a Szarajevó és Budapest közötti légi forgalom megindításáról, valamint egy 2019-ig tartó hároméves ösztöndíjprogramról. Hozzátette: 2012-ig napi rendszerességgel járt vonat a magyar és a boszniai főváros között, és ezt a vonalat fel kellene éleszteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását