2024. április 24. - György

Anyagilag megbecsültebb lesz a minőségi oktatás

Anyagilag megbecsültebb lesz a minőségi oktatás, és a pályakezdő pedagógusoknak is magasabb béreket adnak, amit a közoktatási törvény módosítása tesz jogilag lehetővé - mondta az MTI megkeresésére csütörtökön Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minis
2008. május 29. csütörtök 14:55 - Hírextra
Arató Gergely hozzátette, hogy az Új Tudás program keretében többletforráshoz jutnak a hátrányos gyermekek számára esélyteremtő és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok, valamint az intézményvezetők.

Reményét fejezte ki, hogy ezek az intézkedések javítják a pedagógusok életkörülményeit, és elismerik azt a magas színvonalú munkát, amit sok pedagógus ma is végez. A jó minőségű pedagógus munka ugyanis a legfontosabb erőforrás a közoktatás számára - fogalmazott.

Meglátása szerint a 2007/2008-as tanév a konszolidáció éve volt, amikor a pedagógusok "kiszámítható jogi környezetben, szakmai és pénzügyi feltételek között dolgoztak". Az OKM államtitkára rávilágított, hogy ettől a tanévtől kezdve rátértek a tanévalapú tervezésre, ami azt jelenti, hogy már fél évre előre ismerik a tanárok következő időszak pénzügyi feltételeit.

Hangsúlyozta: a legutóbbi pedagógus-béremelés a kormány és a szakszervezetek közötti megállapodás alapján jött létre, ugyanakkor elismerte, hogy az utóbbi évben volt reálbércsökkenés a közszférában. Arra is felhívta a figyelmet, hogy korábban viszont jelentős béremelést kaptak az ezen a területen dolgozók.

A pedagógusnap kapcsán az államtitkár köszönetét fejezte ki a tanároknak, óvónőknek azért, hogy "nemcsak fenntartották és működtették a közoktatást", hanem részt vettek az esélyteremtő, kompetenciaalapú oktatás kidolgozásában. Ugyancsak pozitívumként említette, hogy előkészültek az iskolák és az óvodák az európai uniós pályázatok forrásainak befogadására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását