2024. április 19. - Emma

Megőrizhető-e a stabilitás Ukrajnában?

Ha az állítólagos vádak- miszerint Viktor Juscsenko ukrán államfő korrupcióval és hazaárulással vádolja Julija Timosenko kormányfőt- igaznak bizonyulnak, az tovább fogja rontani az így is labilis ukrán helyzetet.
2008. szeptember 3. szerda 23:35 - Hírextra
"A sajtó most a korrupciós botrányoktól hangos, amely valóban egyike az ország legsúlyosabb problémáinak, de ennél most fontosabb lenne a gazdasági reformok felgyorsítása. Az természetesen nyilvánvaló, hogy a korrupció semmilyen tekintetben nem használ az ország és az állampolgárok érdekeinek."- jelentette ki Harangozó Gábor európai parlamenti képviselő, az EU-Ukrajna Parlamenti Együttműködési Bizottságba delegált küldöttség tagja.

Harangozó véleménye szerint nyugat-barát politikai erőknek jobban együtt kellene működniük a fejlődés érdekében, amely jelen esetben egy olyan jogrendszer megteremtését kívánná, amely képes a gazdasági és politikai életet átláthatóvá tenni, és ezzel stabilizálni az ország helyzetét. Ezzel szemben a megosztottságuk az oroszbarát ellenpárt malmára hajtja a vizet. Az is egyértelmű, hogy a Timosenko és a Medvegyev/Putyin közti titkos megállapodások csak tovább hátráltatják a csatlakozási folyamatokat.

A szocialista képviselő rámutatott arra, hogy a grúziai események bebizonyították, hogy Oroszország egy újfajta, meglehetősen agresszív politikát folytat az őt körülvevő államokkal szemben.
"Arra számítani lehet, hogy az ukrán politikai elit egy része ellenállást fog tanúsítani Oroszországgal szemben, ha az nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot, és megtámadja a szomszédait, másfelől az EU-nak is nagyobb elkötelezettséget kellene mutatnia Ukrajna irányában."- mondta Harangozó.

Végezetül hangsúlyozta: "Ukrajna európai orientációját nem szabad feláldozni a régió stabilitásáért."
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását