2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Párbeszéd: ha már megépül a Garancsi-féle toronyház, Tarlós kérje meg az árát!

A Párbeszéd szerint ha megépül a magasház, akkor Garancsi cége az 1 milliárd helyett legalább 10 milliárdos vállalást tegyen, a kormány pedig a Városliget beépítésére szánt 100 milliárdos összegből vagy az olimpiai előkészületre elszórt felesleges milliárdok helyett biztosítsa a metrók biztonságos működésének megteremtését, a 2-es metró felújítására ne hitelből kerüljön sor.
2016. december 12. hétfő 11:23 - HírExtra
 
Zöld utat kapott a legújabb Garancsi-gazdagodását szolgáló beruházás a Kopaszi-gátnál. Ez viszont nem közérdek, sőt, ellentétes a közérdekkel - írja közleményben Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője.

"Budapest számára a Duna völgye az első számú zöldfolyosó és átszellőzési csatorna. Minden magasház-projektnél felmerül, hogy ezt a sávot lehetőleg szabadon kellene hagyni, biztosítva az európai összehasonlításban rendkívül szennyezett budapesti levegő cseréjét. A magasházak kimutatható hatást gyakorolnak a légáramlásra, egy rossz helyen felépített magasház hosszú távon emberéletek százaiba kerül. Azt, hogy az adott helyre magasház épüljön, az érintett szakmák közül senki nem támogatja."-írja Tordai.

A városképvédelmi szabályozás fellazításáért elégtelen az ellentételezés, amit a beruházó vállal miközben ez a döntés őket sokmilliárdos profithoz juttatja. Ráadásul az ilyen ígéretek Tordai Bence szerint Magyarországon nem szoktak megvalósulni.

Demján se tortotta be

A Párbeszéd emlékeztet: a Demján-csoport máig adós a csepeli HÉV utolsó szakaszának föld alá vitelével, amely az építési engedély kiadásának feltétele (!) volt a Millenniumi Városközpont esetében. "Ha Tarlós István nem képes ellenállni a kormányzati házi oligarchák nyomulásának és a főváros érdekeivel szemben kénytelen módosítani a szabályozási tervet, legalább kérje meg az árát!"

A Párbeszéd követeli, hogy az ingatlanfejlesztő cég egymilliárd forint értékű közcélú vállalása helyett legalább 10 milliárdos vállalást tegyen. Ne csak a tervezést, hanem a fonódó villamos meghosszabbításának kiépítését, csomópont, kerékpárút megépítését is vállaja fel. A kormány pedig a Városliget beépítésére szánt 100 milliárdos összegből vagy az olimpiai előkészületekre elszórt felesleges milliárdok helyett teremtse meg a metrók biztonságos működésének feltételeit, a 2-es metró hitelből történő felújítása helyett nyújtson kormányzati fejlesztési forrást!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását