2024. május 17. - Paszkál

A Fidesz már nem ellenzék

Orbán Viktor szerint a Fidesz feladata ma már nem a klasszikus ellenzéki feladat, hanem munkájukat a leendő nagy kormánypárti szerep felé való elmozdulás jellemzi. Erről a pártelnök a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című, felvételről sugárzott, műsorában bes
2008. február 17. vasárnap 09:25 - Hírextra
"Az én érzésem az, hogy persze közjogi értelemben a parlamentben ellenzékben vagyunk, de az emberek már nem azt várják tőlünk, hogy ellenzékben legyünk, hanem azt várják, hogy (...) mi legyünk az új irány. Hogy mondjuk meg, mutassuk meg, merre, hogyan" - fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette: ez már több, mint egy klasszikus ellenzéki feladat, ez már a leendő nagy kormánypárti szerep felé való elmozdulás.

A politikus arra a riporteri megjegyzésre válaszolta ezt, miszerint az országértékelő beszédétől az emberek egy része a kormánnyal szembeni kemény kritikát várt.

A népszavazás kapcsán arra az újságírói kérdésre, hogy nem volt-e elhamarkodott az a több Fidesz-vezetőtől, és a párt elnökétől is elhangzott korábbi kijelentés, hogy a sikeres és eredményes népszavazás a kormány bukását is hozza, hozhatja, Orbán Viktor azt mondta: egyedi ez a népszavazás, ezért hatását nehéz felmérni.

"Én a feltételes módban fogalmazott mondatot szeretem, hogy hozhatja. Senki nem tudja, mit fog hozni" - jelentette ki.

Úgy vélte, az hogy milyen jelentős, vagy elhanyagolható következménye lesz a népszavazásnak, attól függ, mennyien mennek el, és hogyan szavaznak.

A szabad demokraták népszavazási kampányára vonatkozó megjegyzésre azt mondta, hogy szerinte az SZDSZ kampányában azt állítja: olyan, mindenki számára elérhető oktatás és egészségügy, mint ami a diktatúrában volt, a szabadságban nem lehetséges.

"Ez a szabadság világa elleni támadás, ami egy liberális párt esetében azért több mint bájos" - fogalmazott Orbán Viktor.

Mint mondta, ha jó, ha felelős kormánya van az országnak, akkor a szabadság rendje jobb oktatási és egészségügyi rendszert tud biztosítani az embereknek, mint amilyenre a diktatúra képes volt. Aki ezt nem vállalja, az - kimondva vagy kimondatlanul - a diktatúra mellett érvel - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. február 18. 16:47
2008-02-18

Ha egy leamortizálódott politikus bontott téglákból, és sovány malterből, alapok nélkül várat, kastélyt, hatalmat vizionál nem célszerű széles-körű hitelt adni a szavára.
Orbánt igazolom, a Fidesz már nem ellenzék, nem kormányzó párt, hanem egy állandó halmazállapot-változásban lévő színtelen, szagtalan, sértet, sérült, bérelhető Mártitokkal panírozott, törvényesen bejegyzett, szürkeszínű párt.
Szifo
2008. február 17. 19:02
Mi az az új irány? Üres szólamok helyett Orbán Viktor mondott-e bármilyen konkrétumot a jelen és a jövő kérdéseinek megválaszolására.
Orbán úr megint győzött! (Nem lesz ez túl korai - mint már annyiszor?)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását