2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Díjat nyert Chicagóban a Tiszta szívvel

A chicagói nemzetközi filmfesztiválon díjazták Till Attila Tiszta szívvel című rendezését péntek este.A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar film a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el, amellyel évről-évre "egy ígéretes tehetség friss és rendíthetetlen vízióját" jutalmazzák.
2016. október 23. vasárnap 10:08 - HírExtra

    A nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Tiszta szívvel a műfajokat bátran keverve és meglepően viszi bele a nézőt a fogyatékkal élők világába, ami ritkán látható a nagyvásznon. "Végtelenül szórakoztató fekete komédia és akcióvígjáték egyben., egy bevállalós film" - olvasható a zsűri indoklásában.

    A chicagói bemutatkozás volt Till Attila mozifilmjének amerikai premierje, az alkotást nevezte Oscar-díjra Magyarország.

    A chicagói mustrát, amely az Egyesült Államok elsőként alapított nemzetközi filmfesztiválja, immár 52. alkalommal rendezték meg több mint 140 játékfilmmel a műsoron. Az első és második filmeket felvonultató tekintélyes "Új rendezők" válogatásban volt látható a Tiszta szívvel.

    Till Attila második játékfilmje egy kerekesszékes bandáról szól, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatában állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben a hősök egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerhető a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásai. Ezentúl bemutatja, hogyan bocsát meg egy elhagyott fiú az apjának.

    A Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmjét a hazai mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren váltottak rá jegyet.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását