2024. március 29. - Auguszta

Chicagóban a Tiszta szívvel

A rangos chicagói nemzetközi filmfesztiválon lesz az Egyesült Államokban először látható Till Attila mozifilmje, a Tiszta szívvel.
2016. október 14. péntek 14:01 - HírExtra
 

Az Európai Filmdíjért versenyben lévő alkotás Magyarország hivatalos Oscar-nevezettjeként az Amerikai Filmakadémia díjáért is indul. A chicagói mustrát, amely az Egyesült Államok elsőként alapított nemzetközi filmfesztiválja, immár 52. alkalommal rendezik meg több mint 140 játékfilmmel a műsoron, a legnagyobb sztárok részvételével - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.

Az október 13-tól 27-ig tartó fesztiválon az Új rendezők elnevezésű versenyprogramban szombaton lesz Till Attila Tiszta szívvel című akcióvígjátékának amerikai premierje Stalter Judit producer részvételével. Az első és második filmeket felvonultató tekintélyes válogatásba tizenöt alkotás kapott meghívást.

A rövidfilmek versenyében Tóth Luca Superbia című animációja indul, amelynek Cannes-ban volt a világpremierje.

A chicagói premiert követően a Tiszta szívvelt műsorra tűzi Izrael rangos filmes eseménye, a haifai filmfesztivál, az ausztrál premier Canberrában lesz az október 27-én kezdődő, huszadik születésnapját ünneplő szemlén. Az európai bemutatók sora a leideni filmfesztiválon folytatódik Hollandiában, majd a franciaországi Arras seregszemléjén november elején.

Till Attila második játékfilmjében két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal és a maffia szolgálatába áll. Nincs határ fantázia és valóság között, és miközben a hősök egyik tűzpárbajból sodródnak a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait.

A Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával, az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit vezetésével. Till Attila filmjét a hazai mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren váltottak rá jegyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását