2024. március 19. - József, Bánk

Nagy cigifogás

Összesen 44 millió forintnyi, elektromos cigarettába (e-cigaretta) való, engedély nélküli hatóanyagot foglaltak le a vámosok a fővárosban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2012. november 8. csütörtök 09:57 - HírExtra
Suller György Attila őrnagy közleménye szerint a pénzügyőrök és a gyógyszerészeti szakhatóságok egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőriztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megkeresése alapján.

A közleményben a szóvivő emlékeztetett arra, az Emmi márciusban tájékoztatót adott ki, hogy az e-cigarettákhoz használt nikotin tartalmú hatóanyag gyógyszernek minősül. Annak gyártása, forgalmazása szigorú feltételekhez kötött és az ilyen termékek esetén a gyógyszerek engedélyezésére vonatkozó szabályok szerint kell eljárni.

A gyártott termékekre vonatkozóan a gazdálkodó gyógyszer forgalomba-hozatali engedéllyel nem rendelkezett, a gyógyszergyártásra, a gyógyszer nagykereskedelemre és a lakossági gyógyszerellátásra engedélye nem volt - ismertette.

Suller György Attila közölte, egyebek mellett több ezer, e-cigarettába való utántöltő folyadékot és kapszulát, valamint mintegy 13 kilogramm színtiszta folyékony nikotint foglaltak le a vámosok 44 millió forint értékben.

Hozzátette, az ügyben ismeretlen tettes ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetésének gyanúja eljárást indítottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

TheFallen
2012. november 10. 11:43
Már azt hittem, "cicifogás".
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását