2024. május 17. - Paszkál

Hoffmann Rózsa ezt tette ma

Néhány héten belül a kormány elé kerülhet az új Nemzeti alaptantervről (NAT) szóló javaslat - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pénteken Budapesten.
2012. március 30. péntek 15:37 - HírExtra
Megegyezik

A NAT-ról csütörtökön és pénteken tárgyalt a Közoktatáspolitikai Tanács, illetve a pénteken újjáalakult Országos Köznevelési Tanács - közölte a az államtitkár a sajtótájékoztatón.

Hoffmann Rózsa az MTI kérdésére azt mondta, kollektív szakmai ajánlást nem fogalmaztak meg, de az elhangzott vélemények többsége megegyezik a társadalmi vitában elhangzottakkal. Ezek sokszor ellentmondást mutatnak, egyrészt sokallják a tananyagot, másrészt nagyon könnyűnek találják azt - összegezte. A közoktatás szereplői ugyanazt a sokszínűséget leképezik, mint a közélet, van egy-két olyan szereplő, aki generálisan elutasítja az új NAT-ot, "ők elenyésző kisebbségben vannak mindkét testületben, mint ahogy az oktatásügyben is" - mondta.

A NAT-tal kapcsolatos munka folytatódik, most a társadalmi egyeztetések első szakasza zárult le - jelezte Hoffmann Rózsa, kiemelve: a vonatkozó kormányrendelet-javaslat néhány héten belül kerülhet a kormány elé.

Az MTI információja szerint ennek várható időpontja valószínűleg húsvét után lesz.

Nagyon sokfélék

Az államtitkár kérdésre válaszolva szólt arról, hogy a szakiskolák követelményeit a különböző kerettantervek határozzák meg, ezeket a nemzetgazdasági miniszter és a nemzeti erőforrás miniszter közösen adja majd ki. A szakiskolák nagyon sokfélék, a NAT követelményeinek figyelembe vételével határozzák majd meg az elsajátítandó ismereteket.

Hoffmann Rózsa kitért arra is, hogy az újjáalakult Országos Köznevelési Tanács élére Szebedy Tast választották. Az új elnök, a budapesti Városmajori Gimnázium igazgatója úgy fogalmazott: a NAT az ország közoktatásában nagyon fontos és a tartalmi szabályozást meghatározó dokumentum. Soha nem egy kész és változtathatatlan mű, amelynek tükröznie kell egy ország szükségleteit, az ifjúság nevelésére vonatkozó tartalmait.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását