2024. április 25. - Márk

A piac bízik a megállapodásban

Nagyon fontos lenne, hogy Magyarország megállapodjon az IMF-fel és az EU-val, a piac azt gondolja, hogy lesz megállapodás, ezért az év végére alacsonyabb kamatszinttel számol - mondta Vízkeleti Sándor, a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2012. március 28. szerda 13:10 - HírExtra
Vízkeleti Sándor elmondta: Magyarország az év eleje óta jelentősen profitált a világban zajló pozitív folyamatokból, a magyar befektetési eszközöktől való félelem az IMF/EU hitelkeret aláírása nélkül is csökkent.

A magyar állampapírokat veszik - a külföldiek tulajdonában lévő magyar állampapír-állomány új csúcsra, 4.100 milliárd forintra emelkedett -, ám nagyon magas áron - fejtette ki. Hozzátette, a megegyezésben és a kormányzati gazdaságpolitika hitelességében támadt bizonytalanság azonban csak kismértékben csökkent.

Úgy vélte, nagy a kockázata annak, hogy lesznek még hullámok: amíg nincs külső védőháló, egy negatív világpiaci hullám esetén nagyobb eséllyel alakulhat ki újabb pánikhangulat, ami megmutatkozhat a forint árfolyamában és az állampapír hozamokban is.

Vízkeleti Sándor szerint lesz megállapodás, de a kormány azt akarja, hogy ne az IMF kényszerítse ki az intézkedéseket. Úgy vélekedett, a kormány egy második Széll Kálmán Terven dolgozik, s előbb utóbb be fogja mutatni, elébe menve a tárgyalásoknak, így az egyeztetésen kevésbé izgalmas pontok szerepelnek majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását