2021. december 9. - Natália

A Csík Zenekarral indít az EFOTT

A Csík Zenekar koncertje nyitja meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) július 3-án Velencén - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.
2012. március 28. szerda 13:27 - HírExtra
"Amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal és célunk, hogy eközben értékeket is közvetítsünk" - mondta Csík János, a zenekar alapítója.

A közlemény szerint a Csík Zenekar az EFOTT-on régi sikerei mellett a tavaly megjelent album, a Lélekképek dalai is megszólalnak a több mint két órásra tervezett koncerten, és lesznek meglepetésvendégek is. Az idei EFOTT-ot július 3. és 9. között rendezik Velencén.

Az autentikus népzene hagyományait ápoló Csík Zenekar egyik védjegye, hogy a hazai alternatív színtér dalait is beemeli műsorába. A Csík Zenekar 1988-ban alakult Kecskeméten, erdélyi és magyar népzenét tartalmazó első lemezét 1993-ban készítette Boldog szomorú dal címmel. A Lélekképek a nyolcadik stúdióalbum. Felléptek Olaszországban, az Egyesült Államokban, Észtországban, Ausztriában, Belgiumban, többször játszottak a Sziget fesztivál világzenei nagyszínpadán.

A zenekar 1992-ben megkapta a Kiváló Művészeti Együttes díjat, 2007-ben Fonogram-díjat, 2009-ben Magyar Örökség Díjat vehettek át, Csík János tavaly a Magyar Köztáraság Arany Érdemkeresztjét.

Az együttes tagjai: Barcza Zsolt (cimbalom, tangóharmonika), Bartók József (bőgő), Csík János (hegedű, ének), Kunos Tamás (brácsa, dob), Majorosi Marianna (ének), Makó Péter (szaxofon, tárogató, klarinét) és Szabó Attila (hegedű, gitár, ének).

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei velencei EFOTT-on fellép a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, a Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a svéd dj, John Dahlbäck.

Tavaly Szolnokon tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg évről évre más helyszínen. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján és Orfűn is volt EFOTT.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását