2024. április 28. - Valéria

Egyetemi bajnok Hosszú Katinka

Megvédte amerikai egyetemi bajnoki címét 200 yardos pillangóúszásban Hosszú Katinka, a bajaiak Egyesült Államokban tanuló világ- és Európa-bajnoka.
2012. március 18. vasárnap 13:52 - HírExtra
A Dél-kaliforniai Egyetem színeiben versenyző Hosszú a felsőfokú tanintézmények Auburnben zajló bajnokságán - az esemény honlapjának tanúsága szerint - 1:51.32 perccel, 37 századdal jobb idővel diadalmaskodott, mint 2011-es elsősége alkalmával, s ezen a távon élete harmadik legjobb teljesítményével rukkolt most elő.

Az előző két napban a magyar úszó megnyerte a 400 yardos vegyes döntőjét is, méghozzá amerikai egyetemi csúccsal, több mint két másodpercet javítva a korábbi legjobb eredményen, a 200 vegyes fináléjában pedig a második lett.

Kiss László szövetségi kapitány a magyar válogatott egyik erősségének eredményességét kommentálva az MTI-nek vasárnap azt mondta: Hosszú Katinka jó formája igen biztató mind a májusi, debreceni Európa-bajnokság, mind a nyári, londoni olimpia szempontjából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását