2022. szeptember 28. - Vencel

Visszavonult a doppingoló sportoló

Bejelentette visszavonulását Lisa Hütthaler tavaly lebukott osztrák triatlonos, aki vélhetően használta a hétfőn Budapesten megtalált, doppingolásra szolgáló vércentrifugát.
2009. április 7. kedd 19:58 - HírExtra
A 25 éves, 18 hónapos eltiltást kapott országos bajnok idén szeptembertől versenyezhetett volna újra, ám jelezte: felhagy az élsporttal. A pekingi olimpián való részvétel érdekében Hütthaler 2008 júliusában 20 ezer euróval próbálta megvesztegetni a seibersdorfi doppingelemző labor egyik munkatársát, hogy mintájának B próbája negatív eredményt hozzon.

A magyar fővárosban megtalált, 75 ezer eurós berendezést jelenleg az osztrák rendőrség vizsgálja annak a reményében, hogy ujjlenyomatok vagy DNS-minták alapján kiderül: kik használhatták az eszközt. A tavalyi Tour de France-on harmadik Bernhard Kohl a múlt héten beismerte, hogy két másik sportolóval együtt vásárolt egy vércentrifugát, amelynek révén háromszor esett át a bécsi Humanplasma intézetben vérdoppingon. Egy-egy "kezelés" 2000 euróba került.

A vércentrifuga abban a budapesti lakásban volt, amelyet Kohl és Hütthaler korábbi menedzsere, az előzetes letartóztatásban lévő Stefan Matschiner bérelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását