2024. április 16. - Csongor

Az LMP védené a nyugdíjakat

A Lehet Más a Politika (LMP) egyeztetést kezdeményez a nyugdíjasszervezetekkel a párt népszavazási aláírásgyűjtésével kapcsolatban - közölte Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.
2012. március 18. vasárnap 13:24 - HírExtra
Mint elmondta, hónapokkal ezelőtt benyújtották az Alkotmánybírósághoz a nyugdíjak biztonságáról szóló kérdéseiket, ezek között szerepel az is, amely azt szolgálja, hogy a korábban jogszerűen megszerzett nyugdíjjogosultságot ne lehessen elvonni. Az öt kérdés várhatóan hétfőn kerül az Alkotmánybíróság asztalára - tette hozzá, megjegyezve, hogy amint a testület döntött, az említett kérdésről is azonnal megkezdik az aláírásgyűjtést.

Vágó Gábor önkritikusan szólt arról, elkövették azt a hibát, hogy az érintettekkel nem egyeztettek ebben az ügyben, ezért most párbeszédet kezdeményeznek minden nyugdíjasszervezettel.

Minden rendben folyik

Az ellenzéki párt országos aláírásgyűjtő akciójával kapcsolatban Vágó Gábor elmondta, hogy a "várt ütemben" eddig mintegy 64 ezer aláírás gyűlt össze a munkavállalói jogok és az oktatás kérdéskörében.

Az LMP március 5-én négy kérdésben kezdte meg az aláírásgyűjtést a 2012-es népszavazáshoz. A kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon, emeljék vissza az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi 90 napról a korábbi 260 napra, 100 napnál hosszabb próbaidőt ne lehessen kikötni és végül a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni. Ehhez kérdésenként legalább 200 ezer aláírást kell összegyűjteni április 2-ig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását