2024. április 19. - Emma

Bringás farsang 30 méterrel a föld alatt

X-Faktorosokkal rajtol a Vakond futam vasárnap Kőbányán.
2012. február 20. hétfő 18:19 - HírExtra
Ki állította, hogy a kemény mínuszok és havazás miatt télen jobb, ha falnak támasztjuk kedvenc kétkerekűnket? Amikor a zimankó még a legelszántabb bringásokat is eltántorítja a belváros utcáin való száguldástól, létezik egy hely Kőbánya alatt ahol hamarosan mindenki kedvére tekerhet .

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén újra megrendezik az ország egyik legkülönlegesebb téli kerékpáros eseményét, a McDonald’s BringaMánia Vakond futamot, ahol idén többek között az X-Faktor sztárjai is nyeregbe szállnak.

Február 26-án ismét bringások szállják meg a Kőbánya alatt elterülő bányarendszer folyosóit. A föld alatt, közel 30 méter mélyen kanyargó, széles, kivilágított pályákon a család minden tagja - az ovisoktól a nyugdíjasokig - kipróbálhatja magát, legyen amatőr vagy akár profi versenyző. Idén az Apollo23, Baricz Gergő, Gyurcsík Tibi, és az egykori kiscsillagok, Szabó Ádám és Varga Viktor is tekernek majd néhány kört a különleges földalatti pályán.

A kilátogatók egy izgalmas bringás farsangi rendezvényen vehetnek részt, ahol védőfelszerelés mellett jelmez viselete is erősen ajánlott, hiszen a legkreatívabb, legviccesebb maskarák viselőit a zsűri tagjai külön is díjazzák majd. Szurkolóként is érdemes az eseményre ellátogatni, ahol síppal, dobbal és további buzdításra alkalmas eszközökkel fokozható a jó hangulat.

A tavalyi évhez hasonlóan rajthoz állhat mindenki, akinek van egy használható biciklije, fejvédője és legalább két barátja, vagy rokona, akikkel egy csapatban nevezne. A 15 évnél idősebbek részére a verseny egy 1000 méteres körpályán zajlik, amely magában foglal egy rövid lépcsőzést is. A fiatalabbak futamait a biztonságérzetük, és a szülők megnyugtatása érdekében jóval kisebb, úgynevezett „pici” és „kis” körön rendezik. Emellett a földalatti futamok résztvevői idén virtuálisan is megmérkőzhetnek az 500 méteres bringapárbajon és sztáredzők vezényletével kipróbálhatják az egyre népszerűbb Spinninget is.

Mivel a múlt évi eseményhez hasonlóan legfeljebb 1000 néző és résztvevő juthat le a kőbányai föld alatti világba, így azoknak, akik nem szeretnének lemaradni az eseményről, érdemes időben regisztrálni a szervező Vuelta Sportiroda honlapján. A korlátozott befogadó képesség miatt a regisztráció a nézők számára is kötelező!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását