2024. április 25. - Márk

Schiffer hozzászól: mi lesz a megoldás?

Schiffer András és Karácsony Gergely is biztosan hozzászól majd a szövetségesi politikát is magában foglaló, az LMP jövendő stratégiájának kialakításáról szóló napirendi ponthoz a párt hétvégi kongresszusán - mondta el az MTI kérdésére Szél Bernadett.
2012. január 27. péntek 15:05 - HírExtra
A szóvivő közölte, hogy a leköszönt frakcióvezetőt a párt kérte fel, hogy ossza meg a szövetségi politikáról vallott álláspontját a résztvevőkkel, míg a frakcióvezető-helyettes stratégiai ügyvivőként kap majd szót. Szél Bernadett közlése szerint, az előzetes napirend alapján csak Schiffer András és Karácsony Gergely mond vitaindítót a frakció tagjai közül, de várhatóan a többi képviselő is felszólal majd a napirend kapcsán, ahogy a volt frakcióvezető illetve a frakcióvezető-helyettes is hozzászólhat majd más témákhoz is.

A résztvevők szombaton utolsó napirendi pontként döntenek az LMP szervezetfejlesztéséről. Itt két elképzelés versenyez egymással. Az első az elmúlt év tapasztalatai alapján korrekciókat hajtana végre a működő regionális küldötti rendszeren. A másik felvetés beterjesztői azt javasolják, hogy az európai zöldpártok mintájára válasszanak két társelnököt.

Szél Bernadett közölte, hogy ha a társelnöki rendszer bevezetése mellett döntenének, a két vezetőt akkor sem most választanák meg. Erre csak az LMP márciusi tisztújításán kerülne sor.
Az LMP országos választmánya szerdán fogadta el a kétnapos, hétvégi kongresszusra javasolt napirendet, amelyen az ülés elején még módosítani lehet.

A szombati ülésnap első pontja a stratégiaalkotás lesz - mondta el csütörtökön az MTI-nek Szél Bernadett szóvivő. Ezt követően szavaznak arról, hogy ki váltsa a parlamenti mandátumáról a hónap elején lemondó Kaufer Virágot.

Ahogy azt az MTI szerdán megírta, az LMP belső internetes fórumán szavazó párttagok Szél Bernadettet és Hajdu Máriát, az LMP országos politikai tanácsának elnökségi tagját jelölték képviselőnek. Mellettük javasolták Csiba Kata volt választmányi szóvivőt is, de ő nem vállalta el a felkérést.

A szavazás előtt a két aspiránsnak lehetősége lesz beszédet mondani, illetve felelniük kell a kongresszusi tagok kérdéseire.

A vasárnapi forgatókönyv szerint először az LMP 2012. évi költségvetését fogadják el, ezután döntenek az új frakcióvezetőről. A frakcióvezető-jelölt vagy jelöltek személye csak vasárnap dől el hivatalosan, mert a kongresszus ideje alatt a képviselőcsoport is ülésezik, és ekkor szavazzák meg, hogy kit vagy kiket ajánlanak a posztról lemondó Schiffer András helyére.

A jelölt vagy - ha a képviselőcsoport több személyt is javasol - a jelöltek nyilvános bemutatkozását követően a kongresszus szavazással fejezi ki véleményét, a frakció pedig ennek alapján választja meg hivatalosan az új vezetőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását