2024. április 19. - Emma

Még nem választanak frakcióvezetőt

Az LMP képviselőcsoportja jelenleg a kialakult helyzetet elemzi és hétfőn nem választ új frakcióvezetőt – mondta az LMP frakcióülésének szünetében az újságíróknak Mile Lajos.
2012. január 16. hétfő 12:18 - HírExtra
Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes szerint a megbeszélésen az összes szempontot mérlegelve, tárgyilagosan és tényszerűen vizsgálják a helyzetet és ha ennek a folyamatnak a végére érnek, akkor "egy harcra kész és nagyon hatékony frakció fogja elkezdeni a parlamenti munkát".

A zárt ülésen elhangzottak részleteiről a politikus egyelőre nem akart nyilatkozni. Arra a kérdésre, hogy Scheiring Gábor pénteken napvilágot látott levelét értékelték-e, illetve beszéltek-e az ellenzéki pártok együttműködéséről, azt felelte, hogy a folyamatok minden részletét elemzik. "Nem ilyen jellegű, nem ilyen természetrajzú megbeszélés zajlik, hanem politikai elemzés" – válaszolta arra a kérdésre, hogy a képviselők közül bárki is jelezte-e kilépési szándékát.

Schiffer András a párt országos politikai tanácsának szombati ülésén lemondott frakcióvezetői tisztségéről, jelezve, hogy az LMP többi vezető testületéből is távozik, de képviselői mandátumát egyelőre megtartja.

Előző nap került nyilvánosságra egy az MTI birtokába került levél nyomán, hogy Scheiring Gábor lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről, a következő kilenc hónapban doktori disszertációjának szenteli idejét. Mandátumát egyelőre megtartaná, de ha párttársai úgy döntenek, kész azt is visszaadni - közölte abban a levélben, amelyben bíráló megállapításokat tett az LMP működésével kapcsolatban. Az LMP egy másik képviselője, Kaufer Virág, január elején közölte a nyilvánossággal, hogy február elsején visszaadja képviselői mandátumát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását