2024. április 26. - Ervin

Juventus Rádió: Jóváhagyták

Jóváhagyta a Juventus Rádióval kötendő hatósági szerződést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, a rádió így várhatóan február 1-jétől már nem a 89,5 MHz-es frekvencián, hanem a 103,9 MHz-en lesz hallható Budapesten - tájékoztatta az MTI-t az NMHH Szóvivői Irodája pénteken.
2012. január 27. péntek 11:47 - HírExtra
Megtörténik

Mivel senki nem támadta meg a bíróságon a médiatanács decemberi döntését, amelynek értelmében a Juventus Rádió nyerte el a 103,9 MHz-es budapesti regionális frekvencián a sugárzás jogát, a médiatanács jóváhagyta a rádióval kötendő hatósági szerződés megkötését, amely hamarosan meg is történik.

A frekvencián jelenleg a Rádió1 szól, amelynek 60 napos, ideiglenes jogosultsága van, de a pályázati eljárás nyertesével való szerződéskötéssel az ideiglenes jogosultság megszűnik.
A Juventus Rádió jelenleg a 89,5 MHz-en sugároz, szintén ideiglenes jogosultsággal, amely az új szerződés megkötésének napjával szintén hatályát veszti - közölte a szóvivői iroda.
A csatorna 52 millió forint plusz áfa éves sugárzási díjért használhatja a 103,9 MHz-es frekvenciát.

Új frenkvencia: február 1.

A Juventus Rádió programigazgatója az MTI-nek elmondta: a rádió várhatóan február 1-jétől lesz hallható az új frekvencián. Az új frekvencián a jelenlegihez hasonló műsorstruktúrával jelentkezik a Juventus, azon csak némileg kell módosítania a 103,9 MHz-es frekvencia pályázati kiírásának megfelelően.

A rádió a jövőben a jelenlegi mintegy 36 százalék helyett 40 százalékban játszik magyar zenét, óránkénti hírblokkjainak hosszát pedig három percre növeli a jelenlegi egy perc helyett - közölte Bolla Zsolt.

Elmondta azt is: egy új, egyórás beszélgetős műsorral is jelentkezik a csatorna este 8 és 9 óra között Budapesti arcok címmel, amelyben a fővárosban élő érdekes embereket mutatja be a rádió.

A médiatanács tavaly - a 103,9 MHz-es frekvenciával egyszerre - a 89,5 MHz-es frekvenciát is meghirdette, amelyre a Prodo Voice Zrt. nyerte el a műsorszórási jogosultságot, ám ezzel a rádióval még nem kötött szerződést a hatóság, így február 1-jétől várhatóan semmi nem szól majd ezen a frekvencián.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását