2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A kormány mégis tárgyalt az Európai Ügyészségről?

Johaness Hahn, a költségvetésért felelős uniós biztos, ma azt mondta Cseh Katalin, momentumos EP-képviselőnek, hogy igenis rengeteget beszéltek a magyar féllel az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, annak ellenére, hogy a Fidesz állította, hogy sose volt szó róla.
2022. október 14. péntek 10:36 - HírExtra

Erről a Momentum politikusa számolt be a Facebook oldalán.

Cseh Katalinnak az Költségvetési Ellenőrző Bizottság mai meghallgatásán nyílt lehetősége kérdezni a bizottságot a magyar kormánnyal történő tárgyalásokról. és megtudta, hogy a költségvetésért felelős uniós biztos szerint „továbbra is napirenden van az Európai Ügyészség”.

A Momentum politikusa szerint ez ismét leleplez egy fideszes hazugságot, hiszen a kormány képviselői az elmúlt időszakban kórusban zengték, hogy az uniós fél részéről nem merült fel az Ügyészség.

Cseh Katalin hozzátette, hogy ennek tükrében érthetetlen, hogy miért van szükség egy teljesen új hatóság létrehozására, amelynek ugyan még a létrehozó törvényét sem fogadták el, de a vezetői testület tagjait már elkezdték összeverbuválni.

„Gulyás Gergely ma arról beszélt, “egy korrupcióellenes intézményt nem lehet egyik napról a másikra létrehozni ‒ pontosan, de egy létezőhöz csatlakozni igen.” – zárta bejegyzését Cseh.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását