2024. május 4. - Mónika, Flórián

BKV-ügy: Tarlós bízik a megoldásban

Bízik a magyar miniszterelnökben és a magyar kormányban, ezért bízik a BKV-ügy megoldódásában is Tarlós István főpolgármester, aki erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt.
2012. január 11. szerda 14:42 - HírExtra
városvezető szavai szerint azért tett eleget a fővárosi Fidesz-KDNP frakció közgyűlés elhalasztására vonatkozó keddi kérésének, mert a teljes vitaanyag olyan tényszerű megállapításokat is tartalmazott, amelyekről korai lett volna még dönteni.

Szólt arról is: ha a főváros minisztertől kap tárgyalási ajánlatot, akkor nem hárítja el, de megállapodni csak a miniszterelnökkel lehet és vele is kíván.

Tarlós István kijelentette: azt szeretné, ha az Alstom-ügy után azt a súlyos problémát is meg tudnának oldani, hogy mi lesz a BKV-val.

„Nem a felturbózott, habosított, sajtó előtti vitákban látom a lényeget, azt hiszem ez többek részletéről csak díszlet, kommunikációs arzenál” – szögezte le a főpolgármester.

Mint mondta, az elmúlt napok történéseit figyelve feltűnt neki, hogy a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, majd a miniszterelnök is úgy nyilatkozott, hogy a fővárosnak meg kell oldania a BKV problémáját. A frakcióvezető súlyos megtakarítást javasolt, a miniszterelnök pedig a leggazdagabb régiónak nevezte a térséget – tette hozzá.

Megjegyezte: ebből azt a következtetést vonja le, hogy nem a viták, vagy ha úgy tetszik konfrontációk miatt hezitál még a kormány a segítséggel, hanem „nagy valószínűséggel valami egyelőre ismeretlen okból azt hihetik, hogy a fővárosnál komoly átcsoportosítható pénzfeleslegnek kell lennie”.

A városvezető ennek kapcsán úgy fogalmazott: „az ország nehéz helyzetének figyelembe vételével egy ilyen gyanú lelkileg érthetően nem dobja fel miniszterelnököt”.

Kitért arra is, Magyarország nehéz helyzetben van, „sokan összefogtak ellenünk”, ezért ha lesz „értelmes” egyeztetés a BKV-ügyében, akkor a fővárosi delegáció élén részt fog venni rajta. Hangsúlyozta: egyetlen dolog számít most, hogy „feketén-fehéren” kiderüljön a miniszterelnök számára, hogy távolról sincsenek tartalékok, eldugott források Budapesten.

Tarlós István azt is elmondta: ha a kormánnyal létrejön a megegyezés, akkor a főváros képes biztosítani a január végén visszafizetendő adósság-kontingenst, és „akkor nyerünk körülbelül újabb 1-1,5 hónapot”.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását