2024. április 26. - Ervin

80 milliós végkielégítés a BKV-vezérnek?

Kocsis István, a BKV jelenlegi vezérigazgatója csaknem 80 millió forintos végkielégítést vett fel előző munkahelyétől, a Magyar Villamos Művektől (MVM).
2009. augusztus 6. csütörtök 20:21 - HírExtra
A portál Információi szerint az MVM volt első embere végkielégítés címén fél éven át havi 2,7 millió forintot vett fel plusz a prémiumokat, amelyek összege ötmillió forint volt. Ehhez hozzáadódott az MVM 50 millió forintos életjáradék-biztosítása is. A BKV - amennyiben felmondanának Kocsis Istvánnak - körülbelül ötvenmillió forintos végkielégítést fizetne, a 12 hónap felmondási és a 4 hónap titoktartási idő miatt - tették hozzá.

A HVG Online cikkében hangsúlyozta: Kocsis István szerződései munkajogilag legálisak, de felmerül a kérdés: "arányos-e vagy jó erkölcsbe ütközik-e több tízmilliós vagy százmilliós összeg kifizetése, illetve felvétele az állami vállalatok jelenlegi nehéz helyzetében".

A vezérigazgató az elmúlt héten belső vizsgálatot kezdeményezett a BKV-nál, miután nyilvánosságra került a BKV több felsővezetőjének több tízmillió forintos végkielégítési ügye. A vizsgálat a közlekedési társaság korábbi közlése szerint augusztusban lezárul, és személyi, valamint anyagi következményei is lehetnek.

Kocsis István tavaly tavasszal menesztették - Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kezdeményezésére - az MVM vezérigazgatói posztjáról. A volt MVM-vezér tavaly augusztus végén pályázat útján került a BKV élére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Sanya1977
2009. augusztus 6. 21:13
Minden olyan embernek nevezett élőlényt elevenen kellene megnyúzni akik ebben a nehéz helyzetben egyáltalán engednek ilyen összegeketet kifizetni. Ez annyira gusztustalan, hogy az már el sem mondható. Egyszerűen lázító az, hogy egyesek a családjuk napi túléléséért harcolnak közben megy ilyen naplopó -bizonyítottan alkalmatlan - emberek a MI ADÓNKBÓL hízlalják a büdös seggüket. És ez csak a jéghegy csúcsa 'kezitcsókolom'! Ha ilyen pénzek tűnnek el egy BKV-s sz.rrugdosó zsebében, akkor mi lehet feljebb egy két szinttel. Azt nem hiszem el, hogy felelősségtudattal rendelkező -ezek felett álló- emberek hagynának ilyen fizetéseket és ilyen végkielégítéseket kifizetni. És ez így is van. A baj csak az, hogy az egész felső 10.000 mind egy korrupt, szemét pénzsóvár csaló banda.Ha hatalmam lenne rá, akkor mind a BKV-nál ezen szint felett álló felelősöket akik tudtak erről, és mind a BKV felett álló szervek felelőseit élő adásban akasztanám fel! Ezt érdemelné minden korrupt politikus is, aki nem az esküjének megfelelően cselekszik, és nem azon van, hogy megfogjon minden fillért -elsősorban ilyen helyeken ahol lehetne spórolni ugye nem keveset- hanem azon hogy mutyizzon a háttérben mindenféle szemét vezérekkel, meg ilyen ingyenélő kocsis pityukkal meg szalainékkel....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását