2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az MSZP az LMP-vel közösködne

Az MSZP közös jelölt indítását javasolja az LMP-nek a Budapest 2. választókerületében tartandó időközi parlamenti választáson - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Őrsi Gergely, a II. kerületi önkormányzat MSZP frakciójának vezetője.
2011. augusztus 24. szerda 14:31 - HírExtra
"Nem jó, ha a LMP az MSZP-t tekinti ellenfélnek, amikor a kormánypárt saját képviselőjéből csinál alkotmánybírót" - fogalmazott Őrsi Gergely. A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy a főváros 2. kerületében azért vált szükségessé az időközi parlamenti választás kiírása, mert a Fidesz-KDNP színeiben ott egyéni mandátumot szerzett Balsai István szeptembertől az Alkotmánybíróság tagja lesz.

Az MSZP azt javasolja, hogy az LMP vizsgálja felül az együttműködést elutasító merev álláspontját és állítsanak közös jelöltet az időközi választáson. "Győzzék le együtt a Fidesz jelöltjét az időközi választáson, majd együtt 2014-ben" - fogalmazott Őrsi Gergely.

Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón a kormányzattal szembeni összefogás páratlan lehetőségének nevezte az időközi választást. A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy az LMP frakcióvezető-helyettese korábban a demokratikus ellenzéki pártok összefogását sürgette.

Az ellenzéki politikusok a szerdai sajtótájékoztatón bírálták a kormánypártokat, mert álláspontjuk szerint nem tettek semmit a parlagfű kiirtása érdekében. Őrsi Gergely kifogásolta, hogy semmilyen konkrétumot nem lehet tudni a Széll Kálmán (korábban Moszkva) tér rendezéséről, miközben "jelenleg egyszínű a kormány a főváros és a kerületek is".


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását