2024. május 6. - Ivett, Frida

Kétmilliárd bicikliutakra

Az elkövetkező 7 évben a duplájára növelné a kerékpárutak hosszát a közlekedési tárca. Idén összesen 2 milliárd forintot fordítanak erre az Útpénztár forrásaiból.
2007. március 25. vasárnap 16:43 - Hírextra
A fejlesztésekre kiírt pályázatokra egészen július végéig jelentkezhetnek az önkrományzatok, a pénzt a tervek szerint vissza nem térítendő támogatás formájában kapnák a települések. Magyarország kerékpárút-háklózata jelenleg 1500-2000 kilométer hosszú. A kormány 2 éve indított Kerékpáros Magyarország Programjának köszönhetően tavaly összesen 100 kilométernyi új szakasz épült 1 milliárd forintból, idén ennek a dupláját költik majd fejlesztésekre, 2013-ig pedig újabb 1500 kilométerrel bővítenék a hálózatot, összesen 60 milliárd foirntból. Az összeg nagy részét az Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjaiból, évi 2 milliárd forintot az éves költségvetésből fedeznék, a maradékot pedig az önkormányzatok teremtenék elő.

A Fertő tó körül kiépített bicikliút az egyik legszebbb túristaút Magyarországon, de mára szinte használhatatlan állapotba került. A tárca szeretné, ha elsők között újítanák fel ezt a szakaszt - mondta Kóka János közlekedési miniszter vasárnapi tájékoztatóján.

Az önkormányzatok 50-100 százalékos támogatásokra pályázhatnak július 25-ig, két fordulóban. A pályázatok vasárnaptól a tárca honlapján, április elejétől a sajtóban is elérhetőek lesznek. Az első körben leadott pályázatokat július 10-ig, a később beérkezetteket szeptember 20-ig bírálják el.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását